Dibināts NRC Vaivari attīstības fonds

NRC Vaivari, tika atzīmēta Starptautiskā diena cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuras ietvaros tika dibināts NRC Vaivari attīstības fonds. Attīstības fonda mērķis ir veicināt rehabilitācijas pakalpjumu kvalitāti un pieejamību piesaistot papildus finanšu līdzekļus pilna rehabilitācijas cikla nodrošināšanai, ieskaitot sporta un brīvā laika aktivitātes.

Nacionālā rehabilitācijas centra Vaivari vadītāja, Anda Nulle: “Pēdējo gadu laikā rehabilitācijas centrā Vaivari veiktas investīcijas vairāk kā 3 miljonu latu apmērā, piesaistot dažādu projektu līdzfinansējumu. Lai rehabilitācijas centrs varētu pilnvērtīgi konkurēt medicīnas rehabilitācijas jomā ar citām Eiropas Savienības valstīm, ir nepieciešams attīstīt un paplašināt rehabilitācijas tehnoloģijas. Rehabilitācijas centrā cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem palīdz apgūt iemaņas ikdienas dzīvei un darbam. Rehabilitācijas centrs ir vieta, kur tiek sniegta profesionāla palīdzība un parādīts ceļa virziens turpmākajam, tai skaitā arī sporta un brīvā laika aktivitātēm.”

Pasākuma laikā vairākkārt apstiprinājās NRC Vaivari vadītājas Andas Nulles teiktais par cilvēku spēju strādāt un nodarboties tālāk, ar to, ko vēlas. Šodien tika atklāta M.Dzelzkalna mākslas darbu izstāde un pasākuma laikā M.Oliņš sniedza dejas priekšnesumu, kuru izpildīja atrazdamies ratiņkrēslā.

Pateicoties Gavaru ģimenes iniciatīvai un Latvijas Muguras smadzeņu bojājumu biedrības atsaucībai, šodien NRC Vaivari tika pasniegts pirmais ziedojums – vertikalizējams ratiņkrēsls, ar kuru iespējams veicināt spinālo pacientu medicīnisko rehabilitāciju NRC Vaivari. 

Šodien tika demonstrēts šis vertikalizējamais ratiņkrēsls, kā arī speciāla iekārta ar kuras palīdzību var staigāt, arī ratiņkrēslā sēdošie. Apmekētājiem bija iespēja arī piedalīties ūdens terapijas procedūrā, kur sadarbībā ar Latvijas Nirēju organizāciju pacienti, tiek apmācīti, lai paši spētu pārvietoties zem ūdens. 

Latvijas Republikas Veselības ministrijas pārstāvis, savā uzrunā teica: “Katra vēlme, kas iet kopā ar sirdi un gribasspēku ir iespējama un ļoti apsveicama!” 

Autore: Justīne Buliņa

 

TOP Komentāri

avatar