Daugavpils Universitātē izsniegti ķīniešu valodas sertifikāti

Kopš 2013.gada septembra Daugavpils Universitātē daudzi studējošie un interesenti apguva ķīniešu valodu. Ķīniešu valodas kursi tika organizēti sadarbības programmas ietvaros starp Latvijas Universitātes Konfūcija institūtu un Daugavpils Universitāti. Nodarbību mērķis bija piedāvāt iespēju apgūt ķīniešu valodu un veicināt Ķīnas kultūras atpazīstamību Daugavpilī. Visus mācību materiālus un  mācību grāmatas nodrošināja Konfūcija institūts (galvenā mītne Hanban, Ķīnas valdības oficiālais departaments).

Sertifikātu pasniegšanas pasākumā piedalījās Latvijas Universitātes Konfūcija institūta Ķīnas Puses direktors prof. Huang Mingxi (Prof. Huan Minsji) un Latvijas Universitātes Konfūcija institūta Latvijas Puses direktors prof. Pēteris Pildegovičs.

 
Prof. Huang Mingxi pateicās ķīniešu valodas pasniedzējai, Svešvalodu centra vieslektorei Zhang Shuang par viņas darbu, atzinīgi novērtēja viņas paveikto darbu Daugavpils Universitātē.

 

Svešvalodu centra vieslektore Zhang Shuang ir aktīvi atbalstījusi Daugavpils Universitātes zinātnes komunikācijas pasākumus – Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes jauniešu interešu izglītības skolas “Humanitārā akadēmija jauniešiem”  un Daugavpils Universitātes Zinātnes skolas nodarbības, kā arī visa 2013./2014. studiju gada garumā nodrošināja iespēju apgūt ķīniešu valodu Daugavpilī.

 

Prof. Huang Mingxi (Prof. Huan Minsji) arī atzīmēja, ka Daugavpils Universitātes studējošie ir paveikuši lielu darbu, tāpēc nākotnē ir jāturpina ķīniešu valodas studijas Ķīnā.

 

Prof. Pēteris Pildegovičs iepazīstināja klātesošos ar Konfūcija institūta darbību un attīstības gaitu Latvijas Universitātē, ķīniešu valodas apgūšanas oficiālajām mācību programmām, kas sniedz lielisku iespēju uzlabot un padziļināti apgūt ķīniešu valodu. Studējošajiem un visiem interesentiem, kuri apgūst ķīniešu valodu, tiek piedāvāta iespēja kārtot HSK testu Latvijas Universitātē (Ķīniešu valodas eksāmens), kas ļauj novērtēt ķīniešu valodas zināšanu līmeni. Eksāmens ir  ir obligāts, ja studējošais vēlas doties studēt uz kādu no Ķīnas augstskolām.

Lai veicinātu ķīniešu valodas un kultūras atpazīstamību  pasaulē un skolu, augstskolu un citu interesentu entuziasmu un interesi mācīties ķīniešu valodu, Konfūcija institūts  organizē konkursu „Ķīniešu tilts” (Chinese Bridge Competition), kā arī vasaras nometni Ķīnā jauniešiem ķīniešu valodas apgūšanai.

Šogad konkurss norisināsies 30.aprīlī, kurā piedalīsies arī Daugavpils Universitātes studējošie un ķīniešu valodas kursu dalībnieki. 

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar