Daugavgrīvā atrastas 730 atkritumu vienības

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā notika preses konference, kurā tika paziņoti ekspedīcijas “Mana jūra” rezultāti.

Rīgas pludmalēs Vecāķos, Daugavgrīvā un Vakarbuļļos, atrastais atkritumu daudzums tās viennozīmīgi ievieto Latvijas 500 kilometru garās piekrastes netīrāko vietu saraksta augšgalā.

• Daugavgrīvā uz 100 piekrastes metriem atrastas 730 atkritumu vienības

• Vecāķos uz 100 piekrastes metriem atrastas 334 atkritumu vienības

• Vakarbuļļos uz 100 piekrastes metriem atrastas 204 atkritumu vienības

Trijās pārbaudēs Rīgas pludmalēs tika atrastas 1268 atkritumu vienības, kas ir vairāk nekā visā Ventspils vai Liepājas piekrastē kopā. Rīdzinieki, riskējot atpūsties galvaspilsētas pludmalēs ir spiesti peldēties gan plastmasas atkritumos, gan akmeņoglēs, kas bagātīgi klāj pludmaļu smiltis.

Tādējādi visas trīs Rīgas pludmales ir godam nopelnījušas Atkritumu Haizivs mītnesvietas statusu, kas šogad tiek piešķirts pludmalēm, kurās Mana Jūra kampaņa atrod vairāk kā 200 atkritumu vienības. Līdz Rīgai šādu vietu visos iepriekšējos 400 piekrastes kilometru bija atrastas tikai četras – Pāvilosta, Kolka, Roja, Lapmežciems.

Vidējais atkritumu vienību skaits Rīgas pludmalēs ir 422 vienības uz 100 piekrastes metriem, kas gandrīz trīs reizes pārsniedz visā Latvijas piekrastē posmā Nida – Rīga vidēji atrasto atkritumu daudzumu, kas bija 157 vienības uz 100 metriem. Līdz šim veiktajos ceļa posmos Liepājas piekrastē atrastais atkritumu daudzums ir 139 vienības 100 metros, Ventspils piekrastē 116 vienības un Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē – 157 vienības 100 metros.

TOP Komentāri

avatar