Dārziņu apkaimes velo – pikets

Dārziņu iedzīvotāju

Aicinājums

Rīgas domei

pieņemts kopējā iedzīvotāju sanāksmē 2020.gada 23.augustā

Iespējamā Rīgas domes rīcība izbūvēt plānoto veloceliņu Centrs-Dārziņi tikai līdz Ķengaragam ir bezatbildīga un nepieņemama Dārziņu iedzīvotājiem!

Veloceliņš Centrs-Dārziņi iedzīvotājiem nav tikai fitnesa trase, tas ir izdzīvošanas jautājums! Dārziņu apkaimei nav savas sociālās infrastruktūras – bērnudārza, skolas, aptiekas, doktorāta, sporta zāles, pasta, bankomāta, telpas kultūras notikumiem. Pēc šiem pakalpojumiem jādodas ārpus apkaimes! Ir jānokļūst uz skolu, darbu, sporta nodarbībām un pie omes! Un viens no aktīvākiem, veselīgākiem un lētākiem pārvietošanās veidiem ir tieši velosipēds! Taču ceļš no Dārziņiem līdz Ķengaragam pa Maskavas ielu ar velosipēdu nav drošs, bet gar Daugavas malu praktiski bezceļa formātā! Dārziņi ir Rīga! 21. gadsimta Rīga! Veloceliņš Centrs- Dārziņi nedrīkst beigties ar aizsargbarjeru un strupceļu Ķengaragā! Tas nedrīkst būt Nepabeigtais ceļš!

Dārziņu apkaimes iedzīvotāji, sanākot kopējā sanāksmē, aicina Rīgas domi

turpināt un pabeigt solīto un plānoto veloceliņu Centrs-Dārziņi līdz Dārziņu apkaimei. Rīgas domes amatpersonām ir jāuzņemas pilna un pēctecīga atbildība par iedzīvotajiem solīto un Rīgā plānoto, atbildība par iedzīvotāju drošību un jāpilda ar likumu noteiktās un uzņemtās saistības – rūpēties par iedzīvotāju dzīves drošību un kvalitāti!

Aicinām Rīgas domes atbildīgās amatpersonas un jaunā sasaukuma deputātus nepieciešamo finansējumu veloceliņa posmam Ķengarags-Dārziņi plānot un iekļaut 2021.gada budžetā vai piesaistīt citus finansēšanas avotus!

Aicinām Rīgas domi nepievilt savu iedzīvotāju cerības!

TOP Komentāri

avatar