Ceturtdiena: brokastu burito

Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai. 

Ceturtdiena: brokastu burito

Kad nedēļa iet uz beigām, gribas kaut ko ātri pagatavojamu, taču maciņam un veselībai draudzīgu. Mums ir risinājums – meksikāņu virtuves pērle burito!

Sastāvdaļas:

  • 2 olas

  • 2 ēdamkarotes (30 ml) piena

  • ½ mazu saldo zaļo piparu

  • Sāls un pipari

  • 2 ēdamkarotes (30 ml) sarīvēta Čedaras siera

  • 1 neliela tortilja

  • 2 ēdamkarotes (30 ml) tomātu mērces

Pagatavošana:

  1. Bļodā sakuļ olas ar pienu, pievieno zaļos piparus, sāli un melnos piparus.

  2. Uzkarsē pannu uz vidēji lielas uguns.

  3. Ielej pannā olu maisījumu un samazina uguni līdz vidējam. Cep līdz gatavībai, bet seko, lai olas nav pārāk sausas.

  4. Pārkaisa ar sieru.

  5. Ar karoti liek olas tortiljas vidū, pa virsu uzliek tomātu pastu. Aizloka, pasniedz siltu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar