Būvvalde atkārtoti liek demontēt „Vienotība” pirmsvēlēšanu aģitācijas materiālus

26. septembrī Būvvalde ir saņēmusi jaunu „Clear Channel Latvia” iesniegumu ar informāciju, ka konkrētajos afišu stendos tiek mainīts reklāmas materiālu vizuālais noformējums, turpmāk paredzot, ka afišu stenda vienas reklāmas plaknē tiks izvietoti divi reklāmas plakāti, no kuriem viens ir partijas „Vienotība” priekšvēlēšanu aģitācijas materiāls, bet otrs – biedrībai „Ārstu kongresu fonds”.

 

„Saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteiktiem ir aizliegts izvietot reklāmu neatbilstoši Būvvaldē saskaņotajai Reklāmas objektu izvietošanas atļaujai. Atbilstoši šīm saskaņotajām atļaujām konkrētajos reklāmu stendos katrā no reklāmas stendu plaknēm ir paredzēta tikai viena plakāta izvietošana (ar konkrēti noteiktu izmēru – 3m x 1,4m). Tāpēc, izvietojot vienas reklāmas plaknē divas reklāmas, ir pārkāpta normatīvajos aktos noteiktā kārtība. Tas ir prettiesiski,” uzsver Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

 

Ņemot vērā atkārtoti konstatēto pārkāpumu, Rīgas pilsētas būvvalde šobrīd ir ierosinājusi jaunas administratīvās lietas par izvietoto reklāmu neatbilstību Būvvaldē saskaņotajām reklāmas objektu izvietošanas atļaujām.

TOP Komentāri

avatar