Būtiskākais, kas jāzina, lai veiksmīgi sagatavotu bērnu skolas gaitām

Vasaras brīvlaiks strauji tuvojas beigām un jautājums par bērna sagatavošanu skolai paliek aizvien aktuālāks. Kas tad īsti ir svarīgākais, kas jāzina, lai bērnu pilnvērtīgi sagatavotu jaunajam mācību gadam un kādas ir svarīgākās kancelejas preces, kurām būtu jāatrodas bērna muguras somā?

Pārskatiet jau esošās kancelejas preces

Ja bērns neuzsāk mācības pirmajā klasē, daudzas no nepieciešamajām kancelejas precēm noteikti saglabājušās no iepriekšējā mācību gada, taču svarīgi pārliecināties par to kvalitāti un vai tās ir izmantojamas atkārtoti. Šādas preces noteikti ir penāļi, dažādi rakstāmrīki, flomāsteri, šķēres, cirkuļi, krītiņi, zīmuļu asināmie un lineāli. Skolas parasti vecākiem sniedz informāciju, kādas kancelejas preces būs nepieciešamas jaunajam mācību gadam, skatoties no pieredzes galvenās vadlīnijas krasi nemainās, tamdēļ ieteikums ir primārās preces iegādāties savlaicīgi. Lai iepirkšanās notiktu raitāk, vislabāk ir sastādīt sarakstu ar vajadzīgajām precēm, tādējādi neapjūkot piedāvājuma klāstā.

Atbilstoša muguras soma

Bieži vien vecāki savām atvasēm iegādājas muguras somu un tā nokalpo diezgan ilgu laika posmu, bet svarīgi apzināties, ka bērns ar katru gadu aug un skolas soma var nebūt piemērota attiecīgajam vecuma posmam. Neatbilstoša muguras soma var bojāt stāju un muguras muskulatūru, tāpēc vecākiem noteikti būtu jākonsultējas ar kancelejas preču tirgotājiem par atbilstošām somām katrai vecuma grupai, kā arī pašiem regulēt vai bērna somas saturs nav pārāk smags. Lai izvairītos no pārāk lielas slodzes muguras rajonā, iesaka iegādāties stingra karkasa somas, kas pasargās bērnu no pārmērīgi lielas slodzes. Tāpat svarīgi iegādājoties muguras somu bērnam esot klāt, lai to var piemērīt un izvērtēt tās atbilstību. Dažkārt bērni vecākiem lūdz iegādāties muguras somu, kas viņiem ļoti patīk, taču tā nav atbilstoša vecumam vai nepildīs savas funkcijas. Šādos gadījumos bērnam jāizskaidro iemesls, kādēļ šāda soma nebūs piemērota un jāpiedāvā alternatīva. 

Vienmēr izvēlieties kvalitāti

Iegādājoties preces skolai, noteikti pārliecinieties par to kvalitāti un vai tās būs noderīgas arī nākamajam mācību gadam. Ne vienmēr dārgāk nozīmē kvalitatīvāk un spoži burtnīcu vāki var maldināt. Kanceleju preču klāstā noteikti atradīsiet preces, kuras nodrošina kvalitāti, kā arī ir dizainiski pievilcīgas, kas ir svarīgi bērniem un radīs papildu prieku mācību procesā.

Mazāk ir vairāk

Svarīgi iegaumēt, ka bērnam nebūs nepieciešamas  10  krāsu pildspalvas ar dažādām smaržām vai pilna atvilktne ar stilīgām burtnīcām. Seko līdzi skolotāju norādījumiem un iegādājies tik daudz, cik norādīts preču sarakstā. Tas iemācīs bērnam izturēties atbildīgāk pret skolas lietām un tiks ietaupīti resursi. Ja tomēr nepieciešamas rezerves, tās ērti var pasūtīt arī kancelejas preču veikalu mājaslapās.

“Bieži vien bērni un vecāki kancelejas preces iegādājas dažādos ārzemju interneta veikalos par zemāku cenu, taču saņemot preci ir vīlušies to kvalitātē un nāk uz kancelejas preču veikaliem iegādāties jaunas. Tāpat liels mīnuss ir lēnā preču piegāde, kas līdz ar Covid-19 pandēmiju kļuvusi vēļ apgrūtinošāka, tādēļ nevajadzētu nedēļu pirms skolas sākuma pasūtīt kancelejas preces no apšaubāmiem interneta veikaliem, bet kopā ar bērnu atnākt preces iegādāties klātienē, kur prece ir taustāma un iespējams pārliecināties par tās kvalitāti.” tā Freko vadītājs Ervīns Spiģēns.

Atbildība pret skolas lietām

Lai nesanāktu iedzīvoties liekos izdevumos, māciet bērnam pret skolas lietām izturēties atbildīgi. Katru vakaru kopīgi pārskatiet skolas somas saturu, sakārtojiet penāli un tā saturu, kā arī pārliecinieties, ka burtnīcas un grāmatas ir darba kārtībā. Ja kāda no kancelejas precēm ir bojāta, ļaujiet bērnam izstāstīt, kādēļ tā gadījies. Galvenais nepacelt balsi, bet mierīgi atrisināt situāciju, kā arī pamācīt bērnu kā nākamreiz rīkoties, lai tā nenotiktu.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar