Bulgura salāti ar ceptu sieru un 3 minūšu olu

Nereti pārnākot mājās pēc ikdienas darbiem mums trūkst iedvesmas veltīt daudz laika vakariņām. Ko pagatavot, ja vēlies paēst garšīgi, veselīgi un ātri? “Dažkārt cilvēki vispār mājās negatavo, aizbildinoties ar laika trūkumu. Taču kvalitatīvas vakariņas var pagatavot vien 15 minūtēs, piemēram, cepeškrāsnī uzcept mencas fileju, sagriezt dārzeņus un uzvārīt pērļu grūbas. Neticēsiet – tas aizņems vien 15–20 minūtes,” stāsta Rimi veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

“Lai pagatavotu ātras vakariņas, noteikti iesaku glabāt mājās tādus produktus kā svaigus vai saldētus dārzeņus. Tos ātri var pagatavot salātos vai apcept kopā ar olu, zivīm vai gaļas gabaliņiem,” rekomendē sertificēta uztura speciāliste. Toties, ja negribas ne cept, ne vārīt, Olga Ļubina iesaka ledusskapī turēt tunci savā sulā un konservētus turku zirņus vai pupiņas. “Pievienojiet šiem produktiem svaigus dārzeņus, zaļumus un šķēli graudu maizes, mazliet eļļas dārzeņiem, un ātras, bet ļoti gardas vakariņas ir gatavas!” stāsta veselīgas ēšanas eksperte.

Bulgura salāti ar ceptu sieru un 3 minūšu olu recepti iesaka arī Rimi Gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis.

Bulgura salāti ar ceptu sieru un 3 minūšu olu 

Pagatavošanas ilgums: 20 minūtes, 4 personām

Sastāvdaļas 

4 olas

320 g tējas siera

2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas

Salātiem:

60 g bulgura

2 avokado

3 tomāti

6 redīsi

2 saujas rukolas

150 g jogurta Rimi GoodLife bez piedevām, 0%

Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana 

Novāri bulguru, kā norādīts uz iepakojuma.

Vārošā ūdenī iegremdē olas un vāri precīzi 3 minūtes. Nekavējoties liec ledusaukstā ūdenī, lai atdziest. Nolobi.

Sagriez tējas sieru četrās vienādās daļās un apviļā no abām pusēm vīnogu kauliņu eļļā, apcep zeltaini brūnu no abām pusēm. Liec uz šķīvjiem. 

Novārītam bulguram pievieno redīsus, tomātus, avokado un rukolas lapas. Nav svarīgi, kā griezīsi dārzeņus – tos var griezt lielākos vai mazākos un arī nevienādos gabalos.

Pasniedz salātus ar ceptu sieru un uz pusēm pārgrieztu olu, pārlej ar jogurtu. Papildu garšai pievieno sāli un piparus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar