“Bridgestone” atzīts par pasaulē lielāko riepu ražotāju

Ar ieņēmumiem 28,6 miljardu ASV dolāru apmērā “Bridgestone” apsteidz tādus zīmolus kā “Michelin”, “Goodyear” un “Pirelli”.

Saraksta augšgalā

“Rubber & Plastics News” ir prestižs žurnāls, kas pārrauga un izsaka komentārus par pasaules riepu un gumijas izstrādājumu tirgu. Saskaņā ar jaunāko novērtējumu “Bridgestone” ir izdevies izvirzīties pasaulē lielāko riepu ražotāju saraksta augšgalā jau piekto gadu pēc kārtas. Neskatoties uz ekonomisko lejupslīdi 2012. gadā, Japānas riepu ražošanas uzņēmumam ir izdevies nostiprināt savu līdera pozīciju un tā tirgus daļa sasniedz 15,2 procentu atzīmi, tādējādi apsteidzot konkurentus “Michelin” un “Goodyear”. Žurnāla “Rubber & Plastics News” publicētais ziņojums ietver rādītājus, kas attiecas tikai uz riepu pārdošanas apjomu, neņemot vērā pārējo produktu klāstu, ko piedāvā riepu ražotāji. “Bridgestone” servisa centru tīkls “First Stop”, kā arī tādu gatavo daļu ražošana un tirdzniecība kā tērauda troses, sintētiskā gumija un tehniskais ogleklis arī veido lielu daļu uzņēmuma ienākumu un nostiprina “Bridgestone” pozīcijas globālajā tirgū.

“Bridgestone” panākumi

“Bridgestone” panākumi balstās uz uzņēmuma nemainīgo misiju “Nodrošinot sabiedrībai izcilu kvalitāti” (Serving Society with Superior Quality). Uzņēmums, kas savu komercdarbību aizsāka kā ģimenes bizness, ražojot tradicionālus apavus ar gumijas zoli, laika gaitā ir kļuvis par pasaulē lielāko riepu ražotāju. Kopš 1930. gada, kad “Bridgestone” izgatavoja pirmo riepu, uzņēmums pastāvīgi nāk klajā ar inovatīviem risinājumiem autorūpniecībā, piedaloties lielākajās starptautiskajās tirdzniecības izstādēs. Gadu gaitā “Bridgestone” ieviestās tehnoloģijas ir radikāli mainījušas riepu industriju. Mūsdienās “Bridgestone” patentētos risinājumus, piemēram, nulles spiediena riepas (kas nodrošina drošu braukšanu pat pēc gaisa zuduma riepās), izmanto autovadītāji visā pasaulē.

“Līdera pozīcija prestiža rūpniecības žurnāla sarakstā ir labākais pierādījums tam, ka uzņēmums turpina palikt uzticīgs uz vērtībām balstītai darba stratēģijai. Pašlaik “Bridgestone” ir ne tikai lielākais riepu ražotājs pasaulē, bet arī novators, kas nosaka tendences visam tirgum. Esam lepni, ka sniedzam ieguldījumu arī “Bridgestone” uzņēmumu grupas sasniegumiem kopumā, paplašinoties Austrumeiropas tirgū,” atklāj Armands Dahi, “Bridgestone” ģenerāldirektors Austrumeiropas reģionā.

“Bridgestone” potenciāls

Par ražošanas attīstību “Bridgestone” ir jāpateicas arī uzņēmuma mūsdienīgajām ražotnēm visā pasaulē, tostarp arī riepu ražotnēm Polijā tādās pilsētās kā Poznaņa un Stargarda Ščeciņska, kā arī gumijas izstrādājumu ražotnēm Volštinā un Žarovā. Vairāk nekā 180 ražotnēs strādā ap 140 000 kvalificētu darbinieku, nodrošinot augstas kvalitātes produktus un pakalpojumus. Uzņēmumā “Bridgestone” tiek ražotas riepas visdažādāko veidu transportlīdzekļiem. Uzņēmuma produktu klāstā ietilpst riepas, kas paredzētas motocikliem, pasažieru automašīnām, smagajām automašīnām, autobusiem, lauksaimniecības un rūpniecības mašīnām, kā arī lidaparātiem. Būdams uzņēmums ar bagātu pieredzi, pasaules līderis vēl joprojām turpina meklēt jaunus un inovatīvus risinājumus, lai uzlabotu patērētāju drošību un komfortu. “Bridgestone” produktu klāsta izstrāde noris pasaules labāko ekspertu uzraudzībā mūsdienīgos tehnoloģiskajos centros Japānā (Tokija), ASV (Akrona, Ohaio), Itālijā (Roma) un Ķīnā (Usi).

“Bridgestone” grupa

“Bridgestone” ir vadošais riepu ražotājs pasaulē, kas izgatavo riepas vieglajām un smagajām automašīnām, motocikliem, lauksaimniecības un rūpniecības mašīnām, lidaparātiem, kā arī nodarbojas ar smago automašīnu riepu vulkanizāciju – “Bandag”. Japānas koncerna, ko 1931. gadā dibināja Šodžiro Išibaši, sastāvā mūsdienās ietilpst vairāk nekā 50 riepu ražotnes visā pasaulē, kurās strādā vairāk nekā 138 000 darbinieku. Laikā no 2007. līdz 2010. gadam “Bridgestone” bija F1 sacīkšu ekskluzīvais riepu piegādātājs, kā arī pašreiz veiksmīgi sniedz atbalstu motociklistu sacīkstēs “Moto GP”. “Bridgestone” uzņēmuma Eiropas filiālēs strādā vairāk nekā 13 000 darbinieku. Uzņēmuma darbībā ietilpst ražošana, attīstība, testēšana, tirdzniecība – kā dēļ tika izveidota atsevišķs mazumtirdzniecības tīkls “First Stop”. “Bridgestone” uzņēmumu grupai Polijā pieder 4 ražotnes un viena tirdzniecības sabiedrība. Tirdzniecības sabiedrība Polijā “Bridgestone Sales Polska” tika izveidota 1994. gadā un tajā strādā 60 darbinieku. Divas ražošanas apakšvienības Poznaņā un Stargardā Ščeciņskā ir “greenfield” tipa ieguldījumi un tās ir vismūsdienīgākās riepu ražotnes Eiropā, kas izgatavo vieglo un smago automašīnu riepas. Pārējās divas ražotnes, proti, “Bridgestone Diversified Products Poland” Žarovā, Lejassilēzijas vojevodistē, un “Firestone Industrial Products Poland” Volštinā, Lielpolijas vojevodistē, specializējas gumijas izstrādājumu ražošanā.

TOP Komentāri

avatar