Bolderājā būvēs jaunas sociālās mājas

Mājas Mežrozīšu ielā plānots izbūvēt blakus Rīgas domes īpašumā jau esošajām 4 2014.gadā uzceltajām īres dzīvojamām ēkām. Turpat atrodas vēl 2 sociālās un viena pašvaldības īres mājas. Veiksmīga projekta attīstības rezultātā  Bolderājā būs 12 dzīvojamo māju mikrorajons, ko apsaimnieko “Rīgas Pilsētbūvnieks”.

Rīgas domes Satiksmes departaments ir pasūtījis Mežrozīšu ielas pārbūves projektu, kura realizācija pilnībā atrisinās jautājumu par piebraukšanu kompleksam.

Ēkas būs piecstāvu un tajās pavisam būs 276 vienistabas dzīvokļi, kā arī sociālo dienas centru, sociālā dienesta teritoriālais centrs, kā arī veselības aprūpes centrs. Vienistabas dzīvokļi 20 – 25 km2 lielumā tiks projektēti tādēļ, ka pēc tiem šobrīd ir vislielākais pieprasījums. Uz šo brīdi pilsētas dzīvokļu rindā uz sociālajiem dzīvokļiem aptuveni 70% pieprasījums ir tieši vienistabas dzīvokļi. 

“Rīgas pilsētbūvnieks” kā pasūtītājs būvniecību plāno  sākt nākamā gada pavasarī, ja netiks kavēta iepirkuma procedūra, bet pašas ēkas varētu  nodot ekspluatācijā divus gadus pēc būvdarbu sākšanas. Komiteja lēma, ka trīs ēku projektēšanas un būvniecības izdevumi nedrīkst pārsniegt 15,2 miljonus eiro. Līdzekļus projekta īstenošanai pašvaldība plāno gūt aizņēmuma veidā no Valsts kases vai cita aizdevēja, kas piedāvās izdevīgākos aizņēmuma nosacījumus.

Projektam plānota arī otrā kārta, kurā plānota vēl 2 deviņstāvu sociālo māju izbūve ar aptuveni 400 dzīvokļiem, par kuru komiteja lems atsevišķi. 

TOP Komentāri

avatar