Bezmaksas WiFi svin gada jubileju Latvijā

„Arvien pieaugošie bezmaksas WiFi izmantošanas rādītāji apliecina, ka brīva interneta pieejamība ir kļuvusi pašsaprotama un noderīga iedzīvotājiem. Latvija šajā ziņā noteikti ierindojas starp Eiropas tehnoloģiski attīstītākajām valstīm. Atklāšu, ka jau pirmā pusgada laikā augstais pieprasījums divkāršoja visas mūsu prognozes, un pašlaik esam ieviesuši vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktus visā Latvijā. Tīkla attīstību turpinām arī šogad, atvieglojot iedzīvotāju ikdienu, demonstrējot Latvijas viesmīlību tūristiem. Projekta „WiFi skolās” šī gada mērķis ir bezvadu interneta ierīkošana vēl 100 mācību iestādēs – pašlaik ir paveikta jau puse, bet pārējās izbūvi pabeigsim līdz jūlijam,” stāsta Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Salīdzinot Rīgu un reģionus vērojamas atšķirības – galvaspilsētā unikālo lietotāju ir vairāk, savukārt reģionos sesiju jeb pieslēgšanās reižu skaits ir lielāks. Piektdaļa jeb 21% bezmaksas WiFi punktu atrodas Latgalē, un 13% unikālo pieslēgumu fiksēti tieši šajā reģionā, turklāt sesiju skaits sasniedzis 19% – tas ir otrs lielākais rādītājs aiz Rīgas reģiona. Latgales reģionā populārākais kultūras objekts ir Daugavpils Olimpiskais centrs, savukārt nākamajā aktīvākajā reģionā – Kurzemē – Liepājas muzejs. Kurzemē atrodas 15% punktu, un tos izmantojis katrs desmitais jeb 11% lietotāju, bet 15% pieslēgšanās reižu ir veiktas tieši šajā reģionā. Lai gan Vidzemē atrodas 10% WiFi bezmaksas punktu, unikālo lietotāju skaits ir 7%, bet pieslēgšanās reižu skaits teju tikpat – 8%. Viens no aktīvāk izmantotajiem bezmaksas WiFi kultūras objektiem ir Gulbenes Kultūras centrs, bet Jelgavas novada sporta centrs – Zemgalē, kur atrodas 10% punktu un 9% unikālo lietotāju, pieslēgšanās aktivitāte ir nedaudz lielāka – 11%.

Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 20 slimnīcās, 148 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst gan vairāk nekā 3000 publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti, gan tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā StatoilSEBDNBNordeaAtlētika un daudziem citiem.

 

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar