Bezē rulete

Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” – iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.

Iesaka pavārmākslas eksperte Anna Panna

Bezē rulete

Sastāvdaļas:

Ruletei:

4 olas baltumi

250 g cukura

½ tēj.k. vanilīna cukura

Krēmam:

250 g Mascarpone siera

100 g saldā krējuma

1-2 ēd.k. pūdercukura

Ogas vai ievārījums

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2. Bļodā puto olas baltumus, pievienojot cukuru. Puto, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.

3. Olu baltumu smērē uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Izlīdzina baltumus pa pannu vienā plāksnē.

4. Olu baltumus liek cepties krāsnī uz 12 minūtēm, samazina temperatūru līdz 160 grādiem un cep vēl 10 minūtes.

5. Pēc cepšanas bezē plāksni pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist. Pēc atdzišanas pagriež to otrādi.

6. Tikmēr pagatavo krēmu – samaisa Mascarpone sieru ar pūdercukuru un saldo krējumu. Puto, līdz rodas viendabīgs krēms.

7. Kad rulete ir pilnībā atdzisusi, noņem cepamo papīru un pārsmērē ar krēmu, saber ogas, vai pievieno ievārījumu un aizrullē.

8. Sagriež vēlamā porciju daudzumā un pasniedzot pārber ar pūdercukuru.

TOP Komentāri

avatar