Betsafe: Pieaug Kaimiņa izredzes tikt pārvēlētam Saeimā

Vēl pirms gada šķita, ka Artusam Kaimiņam deputāta krēsls būs jāatstāj līdz ar 12. Saeimas pilnvaru beigām, taču partijas KPV LV pēdējā laika aktivitātes likušas pārvērtēt Kaimiņa izredzes. “Betsafe” bukmeikeri iespēju, ka Artuss Kaimiņš kļūs arī par 13. Saeimas deputātu, novērtējuši ar 55%.

Artuss Kaimiņš vienmēr spējis atbalstītājus uzrunāt caur sociālajiem medijiem, kur pēdējās Kaimiņa runas no Saeimas tribīnes skatījušies tūkstošiem sekotāju. Arī iespējas uzstāties televīzijā skandalozais deputāts neiznieko. Pirms divām nedēļām raidījumā “Rīta Panorāma” Kaimiņš nekautrējās aizrādīt žurnālistei Lindai Krūmiņai, ka tā dzīvo kopā ar Kaimiņa politisko oponentu Hosamu Abu Meri no Vienotības, vēlreiz pierādot – tieša konfrontācija ir Kaimiņa stiprā puse. Šī intervija ar Kaimiņu internetā ieguvusi vairāk skatījumu nekā jebkurš cits “Rīta Panorāmas” video pēdējā pusotra gada laikā.

Tomēr galvenais sasniegums Kaimiņa partijai KPV LV ir premjera amata kandidāta Alda Gobzema piesaistīšana. Advokāta Mārtiņa Bunkus noslepkavošana sabiedrībai likusi pievērsties maksātnespējas “ķēķim”, un KPV LV premjera amata kandidātam par to ir gana daudz stāstāmā. Līdz ar to Gobzemam izdevies KPV LV izvirzīt priekšgalā starp pretendentiem uz korupcijas atmaskotāju lomu priekšvēlēšanu sacensībās.

Artusa Kaimiņa un KPV LV galvenie konkurenti uz iekļūšanu Saeimā ir Jaunā konservatīvā partija un Attīstībai/Par. Arī šīs partijas cīnīsies par to vēlētāju balsīm, kuri ir vīlušies pašlaik Saeimā esošajās partijās. Līdz ar to stratēģija visām trim partijām galvenokārt ietver pie varas esošo kritizēšanu. Tomēr Kaimiņa KPV LV atklāj tā sauktos “kompromātus” arī par pārējiem konkurentiem. Vismaz pagaidām KPV LV cīņa visās frontēs vienlaicīgi atmaksājas.

Savukārt KPV LV vājā vieta joprojām ir atpazīstamu cilvēku trūkums, jo partijai vajadzīgi līderi visiem pieciem vēlēšanu apgabaliem. Tomēr Artuss Kaimiņš jau iepriekšējās vēlēšanās pierādīja, ka spēj arī vienatnē ievest Saeimā partiju ar tikai dažām atpazīstamām sejām.

TOP Komentāri

avatar