Bērni necilvēcīgi izdur kaķēnam acis

Pavisam mazo, sakropļoto kaķēnu uz Ventspils vietējā laikraksta Ventas Balss redakciju raudot atnesa kāda sieviete. Kaķēnu mamma bijusi klaiņotāja. Iemitinājusies kādā Līgatnes ielas šķūnītī, lai pasaulē laistu trīs kaķēnus. Tagad vairs nav neviena, iespējams, arī pārējie abi ir nomocīti līdz nāvei. It kā esot iemesti suņiem. Saplosīšanai.

Cietušo kaķēnu Ventspils Dzīvnieku aizsardzības biedrības priekšsēdētāja Marija Dišlova aizveda uz veterināro klīniku. Veterinārārste pārbaudīja dzīvnieciņa veselības stāvokli un atbrīvoja viņu no mokām – kaķēns tika iemidzināts.

Dzīvnieku spīdzināšana ir krimināli sodāma, taču kaimiņiem nebija dūšas vērsties policijā un rakstīt iesniegumu. Bail. Esot ar kaimiņiem jāsadzīvo. Tomēr policija reaģējusi uz publikāciju laikrakstā un uzsākusi lietas pārbaudi, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga. Valsts policija ciešā sadarbībā ar Ventspils pašvaldības policiju sākusi noskaidrot visus apstākļus, iesaistītās personas un viņu lomu notikušajā. Pārbaudes rezultātā tiks secināts, vai ir pietiekami daudz pierādījumu kriminālprocesa uzsākšanai.

Ventspils pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs stāsta, ka nepilngadīgo lietu inspektore kopā ar Valsts policijas darbiniekiem vakar visu dienu strādāja notikuma vietā, lai noskaidrotu iesaistītās personas. Ir noskaidrots, kuri bērni zvērībās piedalījušies – tie visi ir mazgadīgi bērni, kuriem ir mazāk par desmit gadiem. Viņi notikušo nenoliedz. Iesaistīto bērnu skaitu policija pagaidām neatklāj, katrā ziņā tie nav seši bērni, kā ticis minēts iepriekš. To skaits ir mazāks. J. Arājs norāda, ka šī lieta ir ļoti sarežģīta, jo tajā ir iesaistītas mazgadīgas personas, kuras nevar saukt ne pie administratīvās atbildības, ne pie kriminālatbildības. Šobrīd ir jāizsver rīcības varianti. Protams, tiks iesaistīti visi atbildīgie dienesti, tai skaitā Sociālais dienests, ar bērniem un viņu vecākiem tiks veikts preventīvais darbs, lai nekas tāds vairs neatkārtotos.

Dzīvnieku aizstāve M. Dišlova par notikušo runā ļoti emocionāli. Par laimi, kāda sieviete ir paņēmusi pie sevis bezsaimnieka kaķeni, jo bija bažas, ka arī to sagaidīs tāds pats liktenis kā viņas bērnus. M. Dišlova domā, ka kaķēnu mocītāji un viņu vecāki sodīti netiks, jo arī citos līdzīgos gadījumos dzīvnieku spīdzinātāji ir izsprukuši cauri sveikā. M. Dišlova uzskata, ka visa vaina jāuzņemas vecākiem, kuri savus bērnus palaiž brīvsolī nepieskatītus un neiemāca viņiem mīlestību un līdzcietību pret dzīvniekiem. Šokā par notikušo ir arī daudzi Ventspils iedzīvotāji, kuri aktīvi pauž nosodījumu kaķēnu mocītājiem un pieprasa viņus un viņu vecākus bargi sodīt.

Foto: Līga Gabrāne, Ventas balss

TOP Komentāri

avatar