Bērni lec Lielvārdes jostas rakstus

Muzicēšanas un dejas prieks divu dienu un vienas nakts garumā. Unikālās Lielvārdes jostas rakstu izdejošana un no tā prieka krājums visai ziemai.

Uz svētkiem bija atbraukuši 200 dalībnieku no visiem Latvijas novadiem. Vistālākie viesi bija latgalieši no Gaigalavas “Purineņa”, ko vada Rasma Igaune. Tikmēr lietuvieši no Šauļu “Vieverselis”, vadītājs Arūns Stankus, bija mērojuši divreiz īsāku ceļu.

Svētki sākās ar piemiņas izstādes atklāšanu. Pati atklāšana bija kā spēle un rotaļa, kurā klātesošie iepazinās ar divdesmit piecus gadus ilgo Pulkā eimu, pulkā teku vēsturi Kurzemē.

Vislielāko pārsteigumu bērniem sagādāja interaktīvā Lielvārdes jostas rakstu dejas nodarbība. Pieraduši pie folkloras pāru dančiem un rotaļām, bērni sākumā brīnījās, kā var izdejot Lielvārdes jostu? Izrādās, ka var gan! Iesākumā dejas meistars Ernests Spīčs ātri izdalīja skalus, kurus bērni sakārtoja te Saulītes rakstā, te lika dažādus Krustus, te uz grīdas izveidoja Jostu. Tad sākās dejošana. Ievadam nomierinoša Saules deja, ko spēlēja koklētāja Rozīte Katrīna Spīča, tad aizvien aizrautīgāk un ātrāk – līdz nodarbības beigās visi bija nolekušies sārtiem vaigiem.

Svētku vadītāja Ināra Salava PULKĀ EIMU, PULKĀ TEKU noslēgumā pateicās visiem ar vārdiem: “Divdesmit piecus gadus mēs esam bijuši kā liela daudzbērnu ģimene, kurā visi bērni ir ļoti talantīgi. Skolotāji pa šo laiku noveco, bērni izaug, bet tomēr visu laiku ir jauni, jo vieniem pieaugot, citi nāk vietā.” To arī vēlēsim visai kuplajai PULKĀ EIMU, PULKĀ TEKU saimei – Izaugt un palikt jauniem savās dvēselēs. Nākošgad Latvijas bērnu un jauniešu folkloras svētkiem Pulkā eimu, pulkā teku apritēs 30 gadu.

Foto: Ernests Spīčs un Jānis Presņikovs

 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Peptiņš Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Peptiņš
Viesis
Peptiņš

Lai laba veselība Inārītei 70. dzimšanas dienā un dziedātprieks visiem pulkā nācējiem Kurzemē un Latvijā!