“Balto zvirbuli” ieguvuši labākie kultūras nozarē

Lai kultūras nozares cilvēkiem izteiktu atzinību par kvalitatīvu darbu un radošu ieguldījumu, otrdien, 10. maijā, svinīgā klātienes ceremonijā “Mazajā ģildē” tika pasniegta Rīgas pašvaldības gada balva “Baltais zvirbulis”.

Balto zvirbuli” kategorijā “Kultūras un kultūrizglītības iestādes darbinieks” par radošu ieguldījumu apkaimju iniciatīvu līdzdalības un piederības veicināšanā, veiksmīgi realizējot projektu “Gaismas instalācijas un ēnu teātris mūzikas pavadījumā Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas pagalmā” 2021. gadā, saņēma Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas direktore Agnese Staģe.

Šajā nominācijā balvu pasniedza arī Rīgas Centrālās bibliotēkas Čiekurkalna filiālbibliotēkas un Jaunciema filiālbibliotēkas vadītājai Aijai Namavīrai – par nozīmīgu ieguldījumu apkaimju kultūras dzīves attīstībā un bagātināšanā sadarbībā ar Čiekurkalna attīstības biedrību.

“Ko gan nozīmē būt baltajam zvirbulim – neparastam, radošam cilvēkam – jomā, kur būt radošam un neparastam ir obligāta, pašsaprotama īpašība? Būt siltam, gaišam un stipram, rosīgam un dzīvespilnam arī neparastos laikos,” apcerīgi pauda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka.

Balvu kategorijā “Amatiermākslas kolektīva vadītāja” par augstvērtīgu jaunrades procesu un veiksmīgu multimediālās deju izrādes “Latvju zīmēs rotāties” īstenošanu ieguva Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansambļa “Vektors” mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale.

Savukārt nominācijā “Sadarbības projekts un sadarbība kultūras procesa atspoguļošanā” balva tika komponistam Vilnim Šmīdbergam par nozīmīgu ieguldījumu orķestra “Rīga” radošajā darbībā, jaundarbu un aranžējumu izveidē simfoniskā pūtēju orķestra sastāvam, kā arī veiksmīgu sadarbību koncerta “Katedrāle un roks” īstenošanā Lielajā ģildē.

Balto zvirbuli” šajā kategorijā ieguva arī Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava par radošu un emocionālu Latvijas brīvības ceļa atspoguļojumu multimediālajā koncertstāstā “Mana uguns, kuries” Rīgas Domā un režisors, scenogrāfs Roberts Rubīns – par nozīmīgu radošu ieguldījumu un sadarbību, veidojot multimediālo koncertstāstu “Mana uguns, kuries” un pilsētvides noformējuma objektu pasākumā “Aizvestie. Neaizmirstie. 80 gadi kopš 14. jūnija deportācijām”.

Nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” tika godinātas divas laureātes. Rīgas 3. mūzikas skolas pedagoģe Ina Radzēviča saņēma balvu par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu mūzikas pedagoģijas jomā, bet mūzikas pedagoģe, ilggadēja Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālās studijas “Knīpas un Knauķi” vadītāja Edīte Putniņa – par ilgstošu un profesionālu ieguldījumu un izcilu veikumu vokālās pedagoģijas jomā darbā ar bērniem un jauniešiem.

Šī nominācija ir maģiska. Tas ir stāsts par maratonu mūža garumā, kurā ir gan kļūdas, gan panākumi, bet visa pamatā ir sirdssiltums, humors, atbildības izjūta un to pārlaicīgo īpašību kopums, kas raksturo personību,” pasniedzot balvas par mūža ieguldījumu, atzina Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Balvu “Baltais zvirbulis” pasniedza Rīgas domes deputāti, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka, Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš un Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite. To veidojis mākslinieks Aigars Bikše.

TOP Komentāri

avatar