Baltijas iedzīvotāji visdrošāk jūtas savās mājās

Salīdzinot Baltijas valstis, ārpus mājas visdrošāk jūtas igauņi – 32% aptaujāto atzinuši, ka bažījas par savu drošību, atrodoties uz ielas. Savukārt Latvijā un Lietuvā attiecīgi 45% un 46% iedzīvotāju atzīst, ka viņu drošība uz ielas varētu būt apdraudēta.

Pētījuma rezultāti rāda, ka kopumā gandrīz piekto daļu Baltijas iedzīvotāju satrauc tas, ka viņi varētu piedzīvot seksuālu vardarbību. 24% Latvijas iedzīvotāju par ticamu pieļauj arī iespējamību, ka viņiem varētu uzbrukt tautības, reliģiskās pārliecības vai seksuālās orientācijas dēļ. Cilvēkus Lietuvā un Igaunijā šāda varbūtība satrauc mazāk – attiecīgi 16% un 15%.

“Iedzīvotāju drošības jautājumiem Baltijas valstīs kopš to neatkarības atgūšanas ir pievērsta liela uzmanība. Vienlaikus saglabājas izpratne, ka cilvēkiem arī pašiem jārūpējas par savu, savu tuvinieku drošību un iespējām mazināt kaitējumu, kā arī zaudējumus, kas var rasties kādu nepatīkamu starpgadījumu vai nelaimes gadījumu rezultātā.

Pieaug interese un izpratne par dažādiem dzīvības un veselības apdrošināšanas risinājumiem. Turklāt papildus uzkrāšanai iedzīvotāji arvien biežāk izvēlas tādus papildapdrošināšanas veidus kā nelaimes gadījumu apdrošināšana, smagu saslimšanu vai dzīvības riska apdrošināšanu,” norāda Ingrīda Ķirse, ERGO valdes locekle Baltijas valstīs.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar