BALTA: atlīdzības par vētras nodarītajiem postījumiem varētu sasniegt 100 000 eiro

Balstoties uz saņemtajiem atlīdzību pieteikumiem par pagājušajā diennaktī vētras nodarītajiem postījumiem īpašumam un automašīnām, kopējais atlīdzību apmērs varētu sasniegt pat 100 000 eiro, prognozē apdrošināšanas akciju sabiedrība BALTA (PZU grupa).
 “Līdz šim esam saņēmuši vairāk nekā 60 atlīdzību pieteikumus no klientiem, tomēr stiprais vējš vēl nav rimies, tāpēc prognozējam, ka pieteikumu skaits turpinās augt. Turklāt nedēļas nogalē, kad cilvēki dosies uz saviem lauku īpašumiem, tiks konstatēti papildu nodarītie bojājumi –  attiecīgi pieaugs arī atlīdzību apjoms,” stāsta Ingus Savickis, BALTA Atlīdzību direktors.
 
I.Savickis norāda, ka patlaban visvairāk atlīdzību pieteikumu saņemts no Rīgas un Austrumlatvijas.
“Bojājumi nodarīti gan nekustamajam īpašumam, gan mantai un transportlīdzekļiem. Esam saņēmuši pieteikumus arī par vairākiem nopietnākiem gadījumiem, kur vējš nopostījis lielu daļu no ēkas jumta seguma. Spēcīgajā vējā cietušas arī automašīnas – kādu auto sabojājis no jumta atdalījies metāla gabals, citai trāpīts ar vārtiem, bet vēl kādam transportlīdzeklim bojājumus nodarījušas paletes, kas vētras laikā uzkritušas uz auto pārsega,” norāda I.Savickis.
 
Vairākos gadījumos atlīdzību pieteikumos minēti batuti – tie ne tikai sabojāti spēcīgā vēja ietekmē, bet arī bijuši par iemeslu žogu un automašīnu bojājumiem, kam tie uzkrituši virsū, tiekot aizpūsti vējā. 
 
“Vēlreiz vērts atgādināt par vienkāršiem drošības priekšnosacījumiem, kas ļaus izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem un finansiāliem zaudējumiem. Stipra vēja apstākļos ieteicams automašīnas nenovietot zem kokiem un līdzās nenostiprinātiem priekšmetiem. Savukārt batuti un cits dārza aprīkojums pienācīgi jānostiprina, citādi stiprajā vējā tie var kļūt bīstami gan īpašumam, gan cilvēkiem,” uzsver I. Savickis.

TOP Komentāri

avatar