Auto noma Baltijas valstīs ir pieejama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Sixt ir pirmā starptautiskā auto nomas kompānija Baltijā, kas piedāvās pakalpojumus cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pakalpojums ir pieejams personām ar kustību traucējumiem, kuras var vadīt automašīnu ar rokas vadību un kurām ir derīga autovadītāja apliecība. Automašīna pirms nomas tiek aprīkota ar speciālu rokas vadības sistēmu, kas ir viegli uzstādāma un viegli lietojama ierīce jebkurai automašīnai ar automātisko pārnesumkārbu. Auto rokas vadības sistēma sniedz iespēju braucējam automašīnu pilnībā vadīt tikai ar roku palīdzību, regulējot gāzes un bremžu pedāļus. Pateicoties modernajai un viegli lietojamai ierīcei, automašīnas vadību jebkurā brīdī ērti un viegli ir iespējams nodot personai, kurai nav nepieciešama rokas vadības sistēma. 

Vides pieejamības aspekts cilvēkiem ar kustību traucējiem ir bijis aktuāls vienmēr, un tas neattiecas tikai uz sabiedriskām ēkām vai sabiedrisko transportu. Mūsu mērķis ir sniegt  jebkuram individuālajam ceļotājam maksimāli ērtu un vienkāršu auto nomas pieredzi. Ieviešot šo pakalpojumu, mēs spēsim padarīt auto nomu pieejamāku cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tādējādi nodrošinot lielāku mobilitātes brīvību. Mēs piedāvājam vienkāršu, pasaulē pārbaudītu rokas vadības iekārtu, kas ir ātri un ērti uzstādāma un lietojama jebkurā automobilī ar automātisko pārnesumkārbu,” stāsta Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

Ivars Balodis, Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” valdes priekšsēdētājs: “Prieks, ka ir jomas, kurās esam pirmie Eiropā, un vēl lielāks prieks, ka tā ir tik nozīmīga cilvēktiesību joma kā invaliditāte. Kopumā šis projekts ir bijis lielisks piemērs tam, kā privāta sektora organizācija, sadarbībā ar nevalistisko sektoru var gan veicināt uzņēmējdarbības attīstību, gan arī vienlaikus padarīt pakalpojumus pieejamākus ikvienam cilvēkam. Mēs apvienībā “Apeirons” ceram, ka cilvēki izmantos šo iespēju, nomāt auto, kuram uzstādīta rokas vadība, un, protams, ceram arī turpmāk veidot sadarbības projektus ar Sixt, kas līdz šim ir bijuši ļoti veiksmīgi.”

Automašīnu ar rokas vadību iespējams nomāt, zvanot pa tālruni +371 67207121 vai rakstot uz e-pastu rent@sixt.lv. Sixt darbinieki nodrošinās iekārtas uzstādīšanu izvēlētajai nomas automašīnai, pilnu instruktāžu un, nepieciešamības gadījumā, palīdzēs automašīnā iekāpt un ievietot tajā bagāžu. Vairāk informācijas: www.sixt.lv/rokas-vadiba.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar