Austras Pumpures koncerts “Tas notika sen, ļoti sen…”

Austras Pumpures mūžs ir dziesma, tās cilvēcība un mīlestība. Vai skan ziņģes, vai tautasdziesmas, vai Imanta Kalniņa, vai austrasbērnu radītās dziesmas – tās uzrunā, atveldzē, mierina un iedvesmo ar savu vienkāršo un tīro patiesumu. Novembris ir Austras Pumpures svētku mēnesis, tādēļ no 26.novembra līdz 13.decembrim ikvienam būs iespēja pateikt savu paldies Austrai Pumpurei kādā no septiņiem jubilejas koncertiem Liepājā, kur dziesmā tiksies jubilāre, laikabiedri, austrasbērni un viesi.

Austras Pumpures fenomens ir ne tikai viņas dziedātā dziesma, bet arī tās spēja dot iedvesmu radīt. Pateicoties dziesminieces sirsnībai un cilvēcībai, ap viņu jau gadiem pulcējas cilvēki, kas vēlas viņai līdzdziedāt un izteikt sevi savās dziesmās. Austras Pumpures audzēkņus ierasts dēvēt par austrasbērniem, un tā ir vesela kopiena jeb lielaAustras mīlestības ģimene. Arī šajā jubilejas reizē austrasbērni vēlas dāvāt savas dziesmas Austrai.

 

Austras un austrasbērnu lielā sadziedāšanās notika 7. un 8.decembrī, kad Liepājā ieradās austrasbērni no Rīgas.

Austras Pumpures jubilejas koncertu noslēguma pasākumā risināsim stāstu par Austras dziesmu pasaulē. 13.decembrī plkst. 17.00 koncertā “Es ar savu ģitāri staigāju pa pasauli” Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centrā (Stendera ielā 5, 1. stāvā) skanēs dziesmas latviešu, vācu, krievu, latīņu, franču un esperanto valodā.

Visos koncertos būs klātesoša pati jubilāre un austrasbērni. Dziesminiecei un Goda liepājniecei Austrai Pumpureilielākā dāvana ir dziesma, tādēļ svinēsim dziesmā!

Ieeja koncertos bez maksas.

Foto: Gundars Čiževskis

TOP Komentāri

avatar