Aukstie griķu salāti burciņā ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērcīti piknikam

Arvien aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Savukārt, došanās laivu braucienā, vai pārgājienā, kura laika pagatavot maltīti uz uguns noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums. Viena no būtiskākajām šādu aktivitāšu sastāvdaļām ir garda maltīte, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju, piedāvā recepti “Aukstie griķu salāti burciņā ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērcīti”, kuru ērti pagatavot dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām. 

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 100g “Dobeles dzirnavnieka” griķu
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 80 g grieķu jogurta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • neliela buntīte diļļu
  • 40 g rukolas vai citu salātlapu
  • 120 g kūpināta laša vai citas zivs
  • 200 g vārītu biešu
  • sāls un pipari 

Gatavošana:

  1. Katliņā uzvāra 400ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.
  2. Gatavo mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
  3. Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.
  4. Kārto salātus – 2 vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.
  5. Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar