Atzinīgi novērtēts Rīgas Pašvaldības policijas darbs

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) aizvadītajā gadā apkalpojusi vairāk nekā 60 tūkstošus izsaukumu (par 20% vairāk, nekā 2012. gadā), par dažādiem pārkāpumiem aizturējusi vairāk nekā 17 tūkstošus personu, tostarp vairāk nekā 500 meklēšanā izsludināto (kāpums attiecīgi 23% un 11%), sastādījusi 16,6 tūkstošus administratīvo pārkāpumu protokolu, videonovērošanā fiksējusi 1,9 tūkstoši pārkāpumu, izskatījusi 8,6 tūkstošus iesniegumu (visvairāk sūdzību bija par trokšņošanu), izglābusi 7 slīcējus (kopš 2003. gada pilsētas peldvietās nav noslīcis neviens cilvēks), izņēmusi 16,6 km nelegālo tīklu un aizturējusi 30 maluzvejniekus. Vidēji diennaktī RPP apkalpoja 167 izsaukumus, aizturēja 47 personas, nogādāja Valsts policijā 8 personas, fiksēja 52 administratīvos pārkāpumus, veica 8 izglītojošus pasākumus skolās. Vidēji diennaktī uz ielām patrulēja 178 darbinieki.

 

Informāciju par RPP paveikto izskatīja Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, izbraukuma sēdē tiekoties ar RPP vadību un personālsastāvu. Komiteja akceptēja atskaiti par RPP darbu 2013. gadā un atbalstīja RPP priekšnieka ziņojumā noteiktās policijas darba vadlīnijas un prioritāros attīstības virzienus 2014. gadam.

 

Komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais savā uzrunā uzsvēra, ka Rīgas domei arī šajā sasaukumā sabiedriskā drošība un kārtība ir viena no prioritātēm, tāpēc policijai tiek piešķirti visi nepieciešamie resursi un sniegts iespējamais atbalsts. „Taču mūsu kā pārraugošās komitejas pienākums ir rūpīgi sekot policijas darba kvalitātei, un mēs stingri pieprasām to no ikviena policijas darbinieka. Gaidāmajā atestācijā pēc noteiktiem kritērijiem tiks izvērtēts katrs policists – cik lielā mērā viņš atbilst mūsu izvirzītajām prasībām. Lai gūtu detalizētu priekšstatu arī par policijas vadītāju un struktūrvienību darbu, aicināsim komitejas sēdēs atskaitīties visu pārvalžu priekšniekus,”’ sacīja D.Turlais. „Šobrīd varu pateikt, ka kopumā policijas darbs vērtējams kā labs, un šo vērtējumu nosaka vispirms iedzīvotāju viedoklis. No savas puses gribu īpaši atzīmēt policijas arodbiedrības veikumu – tās sagatavotie pārskati ar analīzi un priekšlikumiem ir gana argumentēti un kalpo mums kā noteikts atskaites punkts arī komitejas darbā. Jāizceļ arī mūsu policijas veiksmīgā sadarbība ar Valsts policiju sabiedrības kopējo interešu labā.” Šo sadarbību kā ļoti labu raksturoja arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks ģenerālis Guntars Marķitāns. „Liels paldies par atbalstu, mēs nevaram iedomāties savu darbu bez Rīgas Pašvaldības policijas. Pēc būtības mēs esam viens veselums,” sacīja G.Marķitāns.

 

TOP Komentāri

avatar