“Attīstībai/Par!” mēra kandidāts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs uzņēmējs Mārtiņš Staķis

Preses konferencē partiju apvienība “Attīstībai/Par!” pauda gatavību startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, par saraksta pirmo numuru virzot LR Saeimas deputātu, uzņēmēju Mārtiņu Staķi. “Attīstībai/Par!” iespējamās Rīgas domes vēlēšanās piedalīsies kā partiju apvienība ar atvērtu sarakstu, aicinot tajā pievienoties pilsoniski aktīvus profesionāļus, kas vēlas veidot modernu, atvērtu un eiropeisku Rīgas pilsētu.

Mārtiņš Staķis ir partiju apvienības “Attīstībai/Par!” 13. Saeimas deputāts, kā arī LR Aizsardzības ministrijas Parlamentārais sekretārs. Staķis ir profesionālis pārvaldības jautājumos – studējis vadības programmā Somijā, Helsinku ekonomikas augstskolā. Savu karjeru sācis 1998. gadā kā Latvijas vadošā preses, ātro uzkodu un servisa mazumtirdzniecības tīkla “Narvesen” mārketinga direktors, taču kopš 2010. gada darbojies kā privātuzņēmējs – “Illy” kafijas izplatītājs Latvijā un populārās Rīgas kafejnīcas “Innocent Cafe” saimnieks. Sabiedrības atpazīstamību guvis, vadot LTV1 raidījumu “Saknes Debesīs”, kā arī aktīvi darbojoties LR Zemessardzē un kā brīvprātīgais treneris izglītības programmā “MOT”.

“Pēc visa, kas noticis Rīgas domē pēdējo 10 gadu laikā, šobrīd pilsētā ir īpaši svarīgi ieviest modernu un efektīvu pārvaldi. Man ir pieredze un zināšanas, kā to izdarīt, jo 12 gadu laikā esmu palīdzējis norvēģu uzņēmumam “Narvesen” izaugt par lielāko mazumtirdzniecības ķēdi Baltijā, savukārt vēlāk veiksmīgi attīstījis savu personīgo biznesu un katru gadu nodokļos valstij samaksāju vairāk nekā pusmiljonu eiro. Tagad esmu gatavs tikpat produktīvi strādāt arī pie Rīgas izaugsmes, lai veidotu to par labi pārvaldītu, kā arī atvērtu un demokrātisku pilsētu, kurā sadzīvos latvieši un līdztautieši. Rīgai jākļūst par modernu 21. gadsimta Eiropas metropoli,” uzsver Mārtiņš Staķis.

“Attīstībai/Par!” apņēmusies startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās kā partiju apvienība un jau šobrīd strādā pie spēcīga atvērtā saraksta, kuram varēs pievienoties profesionāli, progresīvi, sabiedriski aktīvi rīdzinieki. Partiju apvienība jaunajā Rīgas domes sasaukumā sadarbosies ar saviem partneriem valdībā un veidos galvaspilsētas pārvaldes kodolu. “Attīstībai/Par!” uzsver, ka Rīgas domē jāstrādā cilvēkiem, kuri pēdējos 10 gadus nav bijuši pie varas Rīgā, tāpēc neveidos Rīgas vadību kopā ar partiju “Saskaņa”.

Informāciju sagatavoja: Dace Bargā

TOP Komentāri

avatar