Atsauc sniegto informāciju par nelikumībām “Rīgas satiksmē”

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir saņēmis vēstuli un videoierakstu  no Vitas Baurovskas, uz kuras paziņojuma pamata 1.februāra raidījumā „Nekā personīga” tika pārraidīts sižets par „mahinācijām” uzņēmumā „Rīgas satiksme”.

V. Baurovska Rīgas domes priekšsēdētāju informē, ka sižetā runājusi nepatiesību, un bijusi spiesta to darīt, jo uz viņu izdarīts spiediens.

Baurovskas teiktais  raidījumā „Nekā personīga” deva pamatu  sižetā izteikt versiju,  ka „Rīgas satiksme” par  280 000 tūkstošiem latu transporta  mazgāšanai domātu līdzekļu vietā   iepirkusi ūdeni. „Tilpnēs, muciņās, plastmasas mucās tika uzpildīts ūdens, ”  – sižetā raidījumam „Nekā personīga” teica V.Baurovska.

Savukārt vēstulē mēram un videoierakstā viņa apgalvo, ka viss raidījumā teiktais ir bijusi nepatiesība.

Ieskanēto vēstuli pievienojam.  Viņas  videoierakstā teiktā  atšifrējums:

„Es, Vita Baurovska, apdomājot visu notikušo pirms šī mana 2015.gada 2.februāra labprātīgā paziņojuma, apliecinu, ka informāciju, kas atspoguļota raidījumā „Nekā personīga, sniedzu vairāku faktoru iespaidā. Tiku informēta, ka, nesniedzot informāciju, būšu līdzdalībnieks kriminālnoziegumā, par ko tiks arī ziņots institūcijām.

Intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā. „Rīgas satiksmei” tika piegādāta nanotehnoloģiskā ķīmija, nevis ūdens, kā tika atspoguļots intervijā. Izsaku nožēlu par radītajām neērtībām „Rīgas satiksmes” vadībai, Aleksandram Beskorovainijam, Vjačeslavam Stunžānam un citām personām, kurām radīju zaudējumus. Nepieciešamības gadījumā savu tekstu varu atkārtot.”

Šajā situācijā  Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs ir devis „Rīgas satiksmes” vadībai rīkojumu vērsties policijā ar prasību veikt izmeklēšanu – kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Vitu Baurovsku, veidojot sižetu raidījumam „Nekā personīga”.

„Iespējams, mēs esam saskārušies ar vienu no netīrākajiem piemēriem Latvijas politikā un žurnālistikā, kad nomelnošanas kampaņā tiek izmantoti jebkādi līdzekļi, lai piespiestu cilvēkus kameras priekšā sniegt melīgus apgalvojumus. Un, ja tā ir taisnība, tad vainīgajiem ir jāsaņem sods,” – uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs.

 

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Suss!!! Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
!!!
Viesis
!!!

Nemazākā mērā tas mani nepārliecināja!!! Es CERU, ka tiks pierādīts, ar ko tad transports pa 280000 latu (!!!) tika mazgāts. Un tai ūdens liešanai par “nanotehnoloģisko ķīmiju” es neticu nemazākā mērā! Lai pierāda to brīnumu efektivitāti un CENU!!! Bļ… biļete 2X dārgāka, kontrolieri tagad pārvietojas ar mežonīgien apsargiem, bet smirdošo transportu mazgā ar ūdeni, kas maksājis 280000 latu!!!

Suss
Viesis
Suss

Absurds! Mēs dzīvojam tiesiskā valstī vai kkādā miskastē????