Atpirkuma programmā nodoto telefonu skaits šogad pieaudzis par 70%

2020.gada pirmajā pusē, salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo pusgadu, par 70% pieaudzis otrreizējai lietošanai, un pārstrādei nodoto telefonu skaits Samsung atpirkuma programmā. Uzņēmums plāno programmu turpināt un paplašināt, sniedzot vēl vairāk ieguvumu saviem klientiem un veicinot dabas ilgtspējību.

Atpirkuma programma darbojas jau no 2015. gada un kopš tā laika pamazām ieguvusi atsaucību no esošajiem un potenciālajiem Samsung klientiem. Tas ir rezultējies ievērojamā popularitātes pieaugumā pērn – kopumā visās Baltijas valstīs tika iemainīti pat trīs reizes vairāk telefonu nekā 2018. gadā, lielāko apjomu sasniedzot gada nogalē, ceturtajā ceturksnī.

“Mēs ticam, ka iespēja nodot savu veco tālruni pārstrādei ir lielisks veids kā saņemt finansiālu ieguvumu un arī izdarīt labu planētai. Vairs nav jāglabā vecie telefoni skapja vai galda atvilktnē, vai sliktākajā gadījumā jāizmet, tā vietā ir iespējams tiem dot otru dzīvi un reizē saņemt arī starta kapitālu jauna viedtālruņa iegādei,” stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics tirdzniecības vadītājs Baltijas valstīs. “Turklāt papildu vecā tālruņa vērtībai mēs piešķiram arī īpašu bonusu līdz pat 150 eiro, izvēloties kādu no jaunākajiem modeļiem, kas vēl vairāk palielina kopējo gala ieguvumu.”

Populārākie atpirkuma programmā nodotie telefonu zīmoli ir Samsung, Huawei un Apple. To vietā klienti visbiežāk izvēlējušies Galaxy S20, Galaxy S20+ un Galaxy S10 modeļus. “Šī iniciatīva ir ļoti piemērota tiem, kuri vēlas izmēģināt un lietot jaunākās tehnoloģijas, vienlaikus ietaupot. Piemēram, jūlijā katrs trešais klients, iegādājoties Samsung Galaxy S20 sērijas ierīces, piedalījās atpirkuma programmā. Esam pateicīgi mūsu klientiem, kuri atbalsta šo iniciatīvu un arī rīkojas atbildīgi pret vidi,” papildina M. Ķikāns.

Atpirkuma programmā tiek pieņemtas pat bojātas un nestrādājošas ierīces – neatkarīgi no to ražotāja. Kopumā maiņas vērtība ir atkarīga no ierīces stāvokļa un modeļa, un gala summu nosaka pārbaudē. Nodot ierīci ir iespējams klātienē vai, nosūtot pa pastu, un šajā programmā Samsung sadarbojas ar partneriem – lielākajiem telekomunikāciju operatoriem un elektropreču veikaliem, savukārt iemainītos telefonus saņem Samsung sadarbības uzņēmums, kas ir specializējies lietotu ierīču otrreizējā pārstrādē.

Atpirkuma programma ir daļa no Samsung globālās ilgtspējas programmas, kas iekļauj plašu dažādu aktivitāšu un iniciatīvu klāstu, tostarp ilgtspējīgu iepakojumu, enerģijas taupīšanas risinājumus, e-atkritumu pārstrādi, izplūdes gāzu samazināšanu un citus. Piemēram, Samsung ir izvirzījis vairākus mērķus aprites ekonomikai, tostarp līdz 2030. gadam sasniegt 7 500 000 tonnu savākto e-atkritumu. Šobrīd, kopš 2009. gada, uzņēmums jau ir savācis 4,03 miljonus tonnu e-atkritumu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar