Atklāts atjaunotais Jaunatnes teātris

Atjaunotā Jaunatnes teātra pirmā pirmizrāde “Un atkal Pifs” pulcēja pilnu zāli mazo skatītāju, daudziem no kuriem šī bija pirmā iepazīšanās ne tikai ar sunīti Pifu, kaķi Herkulesu un citiem viņu draugiem, bet arī ar brīnišķīgajām Jāņa Petera un Ivara Vīgnera dziesmām, kas tapušas tālajā 1984. gadā. “Daudzi saka, ka Pifs uz skatuves šo gadu laikā ir nospēlēts 200, 300 pat 500 reižu.

Es esmu laimīgs, ka tas joprojām ir uz skatuves un spēj uzrunāt mazos skatītājusarī šodien”, pirmizrādē sacīja dzejnieks Jānis Peters. Pifa lomā uz skatuves redzējām aktieri Edgaru Liporu, Herkulesa lomā – Jāni Kirmušku, peles Rozālijas lomā – Jūliju Ļahu, omulīgos krustmāti Agati un krusttētiņu Tontonu atveidoja Laila Kirmuška un Pēteris Šogolovs, bet viņu krustdēlu Dudū – Jānis Mūrnieks. Jauniestudējumuveidoja režisors Ivars Lūsis un horeogrāfe Lilija Lipore, vokālā pedagoģe – Ginta Krievkalna, savukārt jaunus muzikālos aranžējumus Ivara Vīgnera melodijām veidoja Kristaps Krievkalns.

Tuvākās “Un atkal Pifs” izrādes koncertzālē “Rīga” būs 18. janvārī, 8. un 28. februārī, kā arī 21. martā. Biļetes uz tām nopērkamas visās “Biļešu paradīzes” kasēs. “Atjaunotā Jaunatnes teātra darbību apzināti nolēmām sākt ar mazākajiem skatītājiem domāto izrādi, savukārt jau 6. Martā ir paredzēta muzikālās izrādes “Žanna d’Arka” pirmizrāde, kurā skanēs komponista Zigmara Liepiņa mūzika”, par tuvākajiem nākotnes plāniem stāsta Jaunatnes teātra mākslinieciskais vadītājs Ivars Lūsis.

 

Foto: Raimonds Birkenfelds

TOP Komentāri

avatar