Atklāta Imanta Ziedoņa daiļradei veltīta izlaušanās istaba

Sekojot Imanta Ziedoņa iecerei par pietiekami daudz spēka, līdzekļu un uzmanības veltīšanu izglītībai, fonds “Viegli” radījis “Ziedoņa klasi”. Sadarbībā ar attīstības finanšu institūciju ALTUM un Labklājības ministriju fonda “Viegli” jaunā gaita īsteno sociālo uzņēmējdarbību, veidojot alternatīvas mācību stundas, veicinot skolēnu lasītprasmi un savstarpējo sadarbību. 21. martā Rīgā, Sporta ielā 2, atklāta izlaušanās istaba, kas balstīta Imanta Ziedoņa grāmatā “Blēņas un pasakas”.

“Ziedoņa klase” piedāvā alternatīvas mācību stundas bērniem, jauniešiem un citiem interesentiem. Ikvienam būs iespēja iepazīt Imanta Ziedoņa personību un daiļradi neierastā, aktuālā veidā, šķetinot apslēptas mīklas īpaši veidotā izlaušanās istabā, kas balstīta uz sadarbību, lasītprasmi un pieredzē balstītu mācību procesu.

“Attīstoties izglītībai Latvijā, pilnveidojas arī ideja par mācību  procesu. Aizvien būtiskāka kļūst prasme darboties komandā, situāciju analīze un praktisku zināšanu gūšana. Lai mācītos un gūtu zināšanas, klase var darboties jebkur – skolas aktu zālē, bibliotēkā vai mācību ekskursijā. Mūsu izlaušanās istaba apvieno patīkamo ar lietderīgo – spēles elementus, sacensības garu un iespēju iepazīties ar Imanta Ziedoņa pasakām. Kaut ko sev noderīgu “Ziedoņa klasē” atradīs ne tikai 5. – 12. klašu skolēni, bet arī jebkurš dzejnieka darbu cienītājs,” stāsta Elizabete Pavlovska, “Ziedoņa klases” vadītāja.

Apmeklējot “Ziedoņa klasi”, stundas ievadā notiks iepazīšanās ar Imanta Ziedoņa personību un daiļradi. Mācību stundas centrālais notikums ir izlaušanās istaba, kas balstīta Imanta Ziedoņa grāmatā “Blēņas un pasakas” – spēle, kuras mērķis ir atrisināt savstarpēji saistītu uzdevumu virknējumu un pēc iespējas ātrāk izkļūt no istabas. Atklāšanas pasākumā savus spēkus izmēģināja komiķis Jānis Skutelis, TV personība Aivis Ceriņš, mūziķi Agnese Rakovska, Edavārdi un Renārs Kaupers, kā arī izglītības nozares pārstāvji, pārliecinoties, ka mācīšanās, jaunu apvāršņu atklāšana un labi zināmu literāru darbu atkārtošana ir aktuāla ne tikai skolēniem.

“Ziedoņa klase” izveidota, izmantojot ALTUM īstenotās sociālās uzņēmējdarbības atbalsta programmas grantu. “Fonda “Viegli” darbībā redzam sociālajam uzņēmumam nepieciešamo ilgtermiņa biznesa domāšanu, kas jēgpilni apvienojas ar sociālu mērķi kultūras un neformālās izglītības veicināšanas jomā. Esam gandarīti, ka ar ALTUM sociālās uzņēmējdarbības programmas atbalstu fonda idejas sasniegs arvien vairāk acu, ausu un siržu, veicinot pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā. Kopumā šobrīd Latvijā ir laba augsne tam, lai sociālās uzņēmējdarbības joma augtu un attīstītos – ir spēkā gan normatīvais regulējums, gan pievilcīga atbalsta programma, kā arī pieaug izpratne par šo biznesa virzienu. Turklāt redzam, ka sociālie un vides aspekti biznesā kopumā kļūst arvien svarīgāki, un arī ALTUM savus finanšu instrumentus arvien vairāk pielāgo šai tendencei,” uzsver Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar