Atklāj informatīvo kampaņu “Covid-19 sertifikāts – drošākai ikdienai!”

Pieaugot vakcinēto iedzīvotāju aptverei un interesei par digitālo Covid-19 sertifikātu, no 1. novembra tiek uzsākta informatīvā kampaņa plašākai sabiedrības informēšanai “Covid-19 sertifikāts – drošākai ikdienai!”, ziņo Nacionālais veselības dienests (NVD). Tās mērķis ir informēt un skaidrot iedzīvotājiem digitālā Covid-19 sertifikāta saņemšanas un izmantošanas iespējas, tajā skaitā iedzīvotājiem, kuri nelieto internetu vai nevar pieslēgties tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv sava sertifikāta izveidei, kā arī veicināt vietnes atpazīstamību.

Par informatīvās kampaņas atklāšanu 1. novembra preses konferencē informēja NVD direktors Āris Kasparāns, NVD Informācijas tehnoloģiju koordinators Edgars Goba un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Valsts pārvaldes pakalpojumu politikas īstenošanas koordinācijas nodaļas vadītāja Maija Anspoka.

Palielinoties vakcinācijas aptverei, pieaug arī iedzīvotāju interese par Covid-19 sertifikāta saņemšanu un izmantošanu savās ikdienās gaitās. Daļa iedzīvotāju to jau ir saņēmuši, savukārt tie, kuri šobrīd ir uzsākuši vakcināciju vai plāno vakcinēties, drīzumā arī varēs to saņemt,” preses konferenci atklājot, sacīja NVD direktors Āris Kasparāns.

Atbilstoši apkopotajai informācijai, šī gada oktobrī vietnes www.covid19sertifikats.lv vidējais apmeklējumu skaits dienā ir gandrīz dubultojies, sasniedzot vairāk nekā 82 tūkstošus apmeklējumu. Salīdzinājumā – vasaras mēnešos tas bija vidēji ap 47 tūkstošiem dienā. Ar interesējošiem jautājumiem par sertifikāta saņemšanu un izmantošanu iedzīvotāji arīdzan aktīvi vēršas NVD Kientu apkalpošanas centrā. Oktobrī, kad epidemioloģiskā situācija valstī sāka strauji pasliktināties, kopumā saņemti vairāk nekā pieci tūkstoši zvanu, savukārt e-pasta saziņā saņemti ap 4700 jautājumu.

Savukārt tie iedzīvotāji, kuri nelieto internetu vai nevar pieslēgties vietnē sava sertifikāta izveidei, var doties uz lielo pilsētu, kā arī valsts un pašvaldību klientu apkalpošanas centriem. Līdz šim pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros kopumā izdrukāti un izsniegti nepilni 90 tūkstoši Covid-19 sertifikātu (iedzīvotājam uzrādot savu pasi vai personas apliecību). “Gadījumos, ja cilvēkam nav iespējas izveidot sertifikātu pašam, talkā nāks klientu apkalpošanas centri. Iedzīvotājiem ir pieejami 122 valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri, 5 Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centri un 87 pašvaldību klientu apkalpošanas struktūrvienībās – kopumā 214 vietas, kur iedzīvotājiem palīdzēs iegūt savu Covid-19 sertifikātu papīra izdrukas formā un lejuplādēt to tālrunī,” skaidroja VARAM pārstāve Maija Anspoka.

Kampaņas “Digitālais Covid-19 sertifikāts – drošākai ikdienai!” ietvaros tiks īstenotas vairākas informatīvās aktivitātes televīzijā, radio, internetā, sabiedriskā transporta pieturvietās un citos vides punktos Rīgā un reģionos, kā arī skaidrojošu vizuāļu un video rullīša izplatīšana sociālajos tīklos un citos kanālos. Kampaņas video rullītis ir pieejams NVD YouTube kanālā.

Atbildes uz iedzīvotāju biežāk uzdotajiem jautājumiem ir apkopotas un publicētas vietnes www.covid19sertifikats.lv sadaļā “Jautājumi un atbildes”. Iedzīvotāji, kuri nelieto internetu, interesējošos jautājumus var uzdot, zvanot pa tālruni 8989.

Kampaņa “Covid-19 sertifikāts – drošākai ikdienai!” norisināsies novembrī, to organizē komunikāciju aģentūra “PR Kvadrāts”. Kampaņas kopējās izmaksas ir 41,3 tūkstoši eiro, kas ir 100 % Eiropas Savienības finansējums.

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar