Atcelts Vegānfestivāls 2020

Saistībā ar Covid-19 pandēmijas uzliktajiem pulcēšanās ierobežojumiem tiek atcelts 2020. gada 29. augustā Vērmanes dārzā ieplānotais Vegānfestivāls. Festivāls tiek organizēts ar mērķi popularizēt videi, dzīvniekiem un veselībai draudzīgākus ēšanas paradumus.

Ikgadējā atpūta Vegānfestivālā lielākajā ēdiena festivālā Latvijā ir kļuvusi par sabiedrībā iemīļotu tradīciju. Jau kopš 2017. gada festivāls ir noticis pēdējā vasaras sestdienā un bijis pasākums, kur ikviens ir aicināts, ēdot gardus augu ēdienus, nosvinēt aizejošo vasaru. Pagājušajā gadā Vegānfestivāls Esplanādē pulcēja vairāk nekā 10 000 apmeklētāju.

Vegānfestivāla vērtības ir iejūtība un rūpes par dzīvniekiem, vidi un mūsu pašu veselību. Šīs vērtības nav savienojamas ar risku, kas rastos, rīkojot masu pasākumu laikā, kad vēl nav zāļu un vakcīnas pret Covid-19 vīrusu. Ņemot vērā atbildīgo instanču un jomas profesionāļu prognozes par pandēmijas laika piesardzības pasākumiem, šovasar pasākumu ir nolemts atcelt.

“Neskatoties uz to, šajā laikā ir īpaši svarīgi turpināt citos veidos aktualizēt industriālās lopkopības radīto apdraudējumu cilvēka veselībai un videi,“ saka galvenā organizatore Bella Briška. “Tādēļ, lai arī festivāls tiek atcelts, mēs kā organizatori turpinām popularizēt labākus ēšanas paradumus, piemēram, rīkojot vebinārus un dažādas akcijas tiešsaistē.”

Vegānfestivālu tiek plānots rīkot nākamajā vasarā. Pasākuma organizatori ir nevalstiskā organizācija “Dzīvnieku brīvība”, kas strādā, lai izbeigtu dzīvnieku ciešanas rūpnieciskajā lopkopībā, kažokzvēru audzēšanā un izklaides industrijā. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar