Artuss Kaimiņš – cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja amatā otrdien, 20.novembrī, komisijas deputāti ievēlēja Artusu Kaimiņu.

A.Kaimiņš bija ievēlēts arī 12.Saeimā un strādājis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā. Tāpat A.Kaimiņš darbojies Parlamentārās izmeklēšanas komisijā par Latvijas valsts rīcību, izvērtējot 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē notikušās traģēdijas cēloņus, un turpmākajām darbībām, kas veiktas normatīvo aktu un valsts pārvaldes un pašvaldību darbības sakārtošanā, lai nepieļautu līdzīgu traģēdiju atkārtošanos, kā arī par darbībām minētās traģēdijas seku novēršanā.

Par komisijas priekšsēdētājas biedru deputāti ievēlēja Borisu Cileviču (SASKAŅA), savukārt par sekretāri – Dagmāru Beitneri-Le Gallu (JK).

Komisijas sastāvā ir arī deputāti Andrejs Judins (JV), Māris Kučinskis (ZZS), Linda Liepiņa (KPV LV), Ināra Mūrniece (NA), Vladimirs Nikonovs (SASKAŅA), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP!). Komiju sastāvs noteikts ar Saeimas 20.novembra ārkārtas sēdes lēmumu.

Komisijas darbības joma ir ne tikai cilvēktiesību situācija valstī, sabiedrības integrācijas procesi, sabiedrisko mediju aktualitātes un reliģisko organizāciju darbība, bet arī dzimumu līdztiesības veicināšana, cilvēktirdzniecības apkarošana un vardarbības novēršana izglītības iestādēs. Komisija izskata cilvēktiesību un sabiedrisko lietu jomas likumprojektus, kā arī veic parlamentāro kontroli pār nozares iestāžu darbu. Komisijas darbā aktīvi piedalās ministriju un citu valsts iestāžu amatpersonas, pašvaldību darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli komisijas pirmo sēdi sasauc un līdz komisijas priekšsēdētāja ievēlēšanai vada Saeimas sekretārs. Turpmākās sēdes sasauc un vada komisijas priekšsēdētājs.

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar