Arnolda Auziņa un Ingas Nesteres kopdarbs “Vecmāmuļa”

7. aprīlī plkst. 14.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Mazajā zālē notiks tikšanās ar rakstnieku, dzejnieku un publicistu Arnoldu Auziņu, kura bagātīgā daiļrade ir asprātībām un gaišām domām piepildīta. Dzejas lasījumus, aizraujošus pieredzes stāstus un anekdotes papildinās režisores Ingas Nesteres jaunākā veikuma – Arnolda Auziņa dzejoļa “Vecmāmuļa” ekranizējuma pirmizrāde un filmu “Zilie zvaniņi” un “Balāde par vectēvu” skate.

Kā piemiņas veltījumu savām vecmāmiņām, režisore Inga Nestere ekranizējusi dzejoli “Vecmāmuļa”, kurā atklājas vecmāmiņu gādīgā un darbu mīlošā daba un tā piemēra nozīmība, ko mūsu vecā paaudze spēj rādīt saviem mazbērniem.

Galvenajās lomās – Rita Seņkova (vecmāmuļa) un Emīlija Ivanova (mazmeita Pārsla).

Darba tikuma un paaudžu savstarpējo attiecību problemātiku, ko ietekmējis mūsdienu dzīves straujais ritums, risina arī Arnolda Auziņa stāsts “Zilie zvaniņi”, kuru Inga Nestere ir ekranizējusi īsmetrāžas spēlfilmā ar šādu pašu nosaukumu. Galvenajās lomās – Amanda Ozoliņa (mazmeita Dace), Inita Beinaroviča (ome) un Ainis Zālītis (opis).

Apmeklētāju priekam pasākuma ietvaros tiks demonstrēta arī 1971. gadā radītā Valda Sakara filma “Balāde manam vectēvam”, kas tapusi pēc Arnolda Auziņa dzejoļa motīviem. Dzejnieks šo darbu veltījis savam vecvectēvam un tajā satiekas cieņa, gaišs smaids, mazliet bijība un arī nolemtība. Šī paša dzejoļa tekstu izmantojis arī maestro Raimonds Pauls komponējot dziesmu “Balāde manam vectēvam”, kuras noskaņu paspilgtina tās izpildītāja – aktiera Valdemāra Zandberga vīrišķīgā balss.

Pasākuma laikā ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties arī ar tematiskās literatūras izlasi, kurā iekļauti Arnolda Auziņa dzejas krājumi, stāsti un anekdotes.

Agrita Laudurga
Norišu projektu vadītāja
Latvijas Nacionālā bibliotēka

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Customeressay Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Customeressay
Viesis
Customeressay

Pasišlykštėjau Tauragės policijos komisariato policininkų darbu. Štai jums akivaizdus pavyzdys prie ko priveda ,kai turime ne savo Šilutės policiją,o tokią nuasmenintą ,vis kažkur besivažinėjančią, filialinę nesamonę. Man net liežuvis neapsiverčia šito darinio vadinti policija. Pažiūrėkite video,kaip jie ramiai važiuoja pro muštynes. O žinote kiek kartų mačiau,kaip jie vakare nemato girtuoklių gatvėse besišlapinancčiu tiesiog gatvėje,besistumdančių prie parduotuvių.Man šlykštu. Jeigu kas sugalvotų “prikalti prie gėdos stulpo, politikus ,atėmusius iš Šilutės policijos komisariatą, aš pasižadu “atnešti vinių Uch,bl O jeigu dar pakalbėtume kaip šitie policininkėliai trukdo eismą, vilkdamiesi ties ištisine juosta ant 30 km/h taip kad niekaip neaplenksi, ir tuo pačiu kaip akli… Lasīt tālāk »