Armēņu izcelsmes uzņēmēji attīsta skaistumkopšanas nozari Rīgā

Jau vairāk kā gadu Rīgas klusais centrs var lepoties ar nelielu, bet strauji iecienīto skaistumkopšanas salonu Wow Beauty Lounge. Neskatoties uz plašo piedāvājumu tirgū, Latvijā dzīvojoša armēņu ģimene paralēli citiem savā pārvaldībā esošajiem ar skaistumkopšanas industriju nesaistītajiem uzņēmumiem saskatīja iespējas attīstībai šajā tirgū, un ātri ieguva gan apkārt esošo biroju šikāko dāmu, gan sezonas tendenču sekotāju atzinību par sniegtajiem pakalpojumiem.

Salona dibinātājas ir Kosjanu ģimenes māsiņas Nora un Naira, kas Latvijā dzīvo un strādā jau kopš dzimšanas. Nora pēc specialitātes ir psihologs un vizāžists, savukārt Naira – sabiedrisko attiecību speciāliste un fotogrāfe, un iespējams, ka pateicoties tieši šīm praktiskajām un mākslinieciskajām zināšanām, 2017.gada 1.martā atvērtais Wow Beauty Lounge tik strauji ieguva popularitāti un māsām ir izdevies radīt vietu, kurā atmosfēra neatgādina nevienu citu skaistumkopšanas salonu. “Konkurenti mēģina atdarināt mūsu ievirzienu, taču mēs nepārdzīvojam, jo var nokopēt vizuālo interjera noformējumu un telpu iekārtojumu, taču vide un noskaņa, ko rada mūsu lielisko meistaru un apmierināto klientu mijiedarbība, ir individuāli raksturīga tieši Wow Beauty Lounge salonam.” Saka Naira Kosjana – viena no līdzīpašniecēm.

Armēņu viesmīlības saknes – trumpis salona straujajai attīstībai.

Māsas stāsta, ka toreiz gadu atpakaļ nebija pieredzes un zināšanu atvērt skaistumkopšanas salona atvēršanai. “Mums tas izdevās lieliski, jo visu darījām pašas saviem spēkiem! Sākumā plānojām ieviest studiju ar savu īpašo stilu un raksturu, kuras pakalpojumi vairāk tiktu vērsti vizāža un uzacu veidošanai, taču idejas attīstīšanas laikā sapratām, ka Wow Beauty Lounge būs vieta, kur pirmkārt tiks vienuviet sapulcēti izcili speciālisti savās nozarēs, kuri ne tikai izpilda savu funkciju, bet arī mīl savu darbu un tas atspoguļotos viņu attieksmē pret padarīto un sinerģijā ar klientiem.” Dalās Nora. “Mums bija svarīgi veidot ar klientiem tādas attiecības, lai viņi pie mums nāktu gluži kā ciemos uz mājām vai pie labākajiem draugiem. Acīmredzot tas ir raksturīgs mūsu armēņu viesmīlības saknēm, tādēļ mūs ļoti iepriecina tie gadījumi, kad klienti nāk vienkārši parunāties bez pieraksta pie speciālista.” Ar lepnumu stāsta Naira.

Sirds darbs – drošs pamats ilgtspējīgam biznesam.

Skaistumkopšanas salonā, kurš š.g. 17.maijā svinēs savu pirmo dzimšanas dienu, ir 3 zāles – viena atvēlēta uzacu modelēšanai un vizāža pakalpojumiem, vidējā telpa aprīkota ar vairākām modernām, ērtām pedikīra veikšanas stacijām un galdiem manikīra speciālistiem, savukārt mazākā zāle iekārtota matu meistariem. Klientiem tiek nodrošināta šī brīža atzinīgi novērtētu matu, uzacu un nagu kopšanas kosmētikas zīmolu produkcija, kas garantē drošu un kvalitatīvu pakalpojumu un apliecina biznesa partneru uzticēšanos mazajam ģimenes uzņēmumam. “Mūsu salons nav ticis plānots kā daļa no vairāku uzņēmumu tīkla, tās ir gluži kā mūsu mājas, kur ar māsu esam ieguldījušas savas idejas, pūles un prasmes, tādēļ – esot pašām tik daudz iesaistītām salona darbībā, mēs pārzinam visus procesus un vienmēr ļoti pārdzīvojam, lai klientam pie mums patiktu un vēlētos atgriezties.” Saka Nora. “Wow Beauty Lounge nav bizness, kādu nereti meitenes ar vīru vai vecāku palīdzību ievieš tādēļ, lai nesēdētu mājas un negarlaikotos, kā itin bieži tiek dzirdēts no nostāstiem. Salonam pieder mūsu sirds, un tas mūsprāt ir drošs pamats ilgtspējīgam biznesam.” uzsver Naira.

Wow Beauty Lounge izveidē investēts ģimenes kapitāls, atklāj abas salona īpašnieces Nora un Naira Kosjanas, un tas ir viens no Latvijā dzīvojošās armēņu ģimenes uzņēmumiem paralēli citām savā pārvaldībā esošajiem ar skaistumkopšanas industriju nesaistītajām biznesa struktūrām.

Informāciju sagatavoja Laura Ošiņa – Bēķe, Lielo klientu un projektu direktore

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar