Arī Rīgā filma „Latvija man sirdī” atzinīgi novērtēta

Folkloras festivāls “Baltica” 1988.gadā, kad publiski tika izritināti Latvijas karogi, Baltijas ceļš, barikādes… tie ir notikumi, kuros piedalījās daudzi latvieši, un ikviena mūsu tautieša tā laika pieredze ir vērtība, kas jāsaglabā zināšanai nākamajām paaudzēm. Pērn aizsaulē aizgājusī žurnāliste un Jēkabpils Latviešu biedrības dibinātāja un vadītāja Māra Grīnberga ir viens no tiem cilvēkiem, par kuriem ir vērts uzzināt vairāk, jo viņa sevī nesa stipru dzimtenes mīlestību, vēlmi redzēt latvisku Latviju un drosmi cīnīties par savām idejām. Dokumentālā filma “Latvija man sirdī” nav stāsts tikai par Māru. Būtībā tas ir stāsts par ikvienu, kurš bijis klāt Latvijai svarīgajos notikumos un joprojām savā sirdī ar lepnumu nes sarkanbaltsarkano karogu.

Filmu atzinīgi novērtēja filmu studijas “Ģilde” pārstāvji Baiba Urbāne (producente) un Romualds Pipars (režisors). Patīkami pārsteigts par augstas kvalitātes filmu bija bijušais jēkabpilietis un Valda Sakara skolnieks Miervaldis Mozers. Šis kungs 2012. gadā multimāksliniecei Ingai Nesterei pasniedza balvu „Par labāko prese foto 2011-2012”. Savukārt Barikadopēdijas fonda priekšsēdētājs Andrejs Cīrulis uzsvēra vairākus pozitīvus momentus pēc filmas noskatīšanās – filma ir profesionāli izveidota, piedomāts gan pie kadra, gan skaņas, bet visam pāri spēcīgs saturs, patiess stāstījums un emocijas. Skaista un vērtīga filma. Tikpat atzinīgus vārdus par filmu teica arī bijusī Māras kolēģe Silvija Šimfa. Pēc filmas seansa skatītāji neizklīda, bet palika dalīties atmiņās un sajūtās par Māru un filmu „Latvija man sirdī”.

„Pats jaukākais bija tas, ka daži cilvēki atzina, ka viņi izvērtēs savas dzīves prioritātes un vērtības. Divas jaunas kundzes atzina, ka tūliņ pat, aizejot mājās, samīļos savas mammas, jo filma bija tik spēcīga un pārdomu raisoša. Man kā režisorei ir prieks, ka cilvēks pēc filmas ir pārdomās un analīzes procesā, tad filma ir sasniegusi mērķi – likt domāt un novērtēt ik mirkli,” atzina režisore Inga Nestere pēc filmas seansa.

Filmu studija „Sī&Mī” izsaka lielu pateicību atbalstītājiem, ar kuru palīdzību tika uzņemta filma „Latvija man sirdī”.

Teksts: Sandra Paegļkalne un Marta Saule

Foto: Ģirts Spēlmanis

Video: Kristians Kevrelis

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Andrejs Cīrulis Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Andrejs Cīrulis
Viesis
Andrejs Cīrulis

Sirsnīgs paldies!