Ar karstām sirdīm “Ducele” ieskandina piecgades koncerrtūri

Atraktīvais ekoloģiskās mūzikas orķestris “Ducele” ar dziesmu “Karstā sirds” ieskandina piecgades koncerttūri. Dziesmas mūzikas autors ir Arnis Veisbārdis, teksta autori – Arnis Veisbārdis un Andris Alviķis, kurš ir arī dziesmas studijas producents.

Arnis Veisbārdis par dziesmu: “Tuvojas pavasaris! Tas ir laiks, kad visskarbākās, raupjākās, noslēgtākās vīriešu dvēseles un sirdis kļūst maigākas, iedegoties kaisles un mīlas liesmās ar taureņu virpuļiem vēderā… Dziesmas tekstā un tās rietumvēju prēriju apdvestajā aranžijā Jūs saklausīsiet vareni apjomīgu emociju gammu – tikšanās prieku, kaisli un mīlestību, šķiršanos un atkal tikšanās pārdzīvojumu… Tāds īss vēstījums par galveno!”

Grupa “Ducele” piecgades koncerrtūrē viesosies Piņķos, Vecpiebalgā, “Ulbrokas pērlē”, Vilcē, Kuldīgā, Pļaviņās un Riebiņos. Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīze un kultūras namu kasēs.

“Ducele” piecgades koncerttūrē sola jautrību caur dziesmām un jokiem pašiem par sevi. Tāpat tūres ietvaros, jaunās skaņās izskanēs latviešu trimdas mūziķu grupas “Trīs no Pārdaugavas” dziesmas, kas priecēja un arī satrauca trimdas latviešus 20. gadsimta 70. un 80. gados.

Leģendārās grupas “Trīs no Pārdaugavas” un tā līdera Viļņa Baumaņa stāstus par dzīvi trimdā un dziesmām aprakstījusi Nora Ikstena, grāmata un CD izdoti izdevniecībā MicRec 2019.gada nogalē.

Dziesmu teksti, muzikālais materiāls un “Duceles” vīru dziesmu pieteikumi ir īpaši aktuāli un nozīmīgi pašreizējo ģeopolitisko norišu kontekstā Latvijā un ārpus tās robežām.

Kā arī koncertā dzirdēsiet “Duceles” dimanta un zelta dziesmu apkopojumu – “Kad Tie Zēni prūšos Gāja”, “Kungi Mani Karā Sūta”, “Šitā Zēni Dzīvodami”, ”Meitiņas dziedāja”, ”Jezups”, u.c. dziesmas no grupas pirmajiem diviem mūzikas albumiem “Tā viš i’ ” (MicRec, 2017) un “Tā viš i’ 2” (MicRec, 2019).

Pēc koncerta kopīga fotografēšanās, iespēja izdevīgi iegādāties “Duceles” mūzikas albumus un Noras Ikstenas un Viļņa Baumaņa grāmatu “Trīs no Pārdaugavas” ar grupas dalībnieku autogrāfiem.

Pop, folk, hipster, svinger roka ekoloģiskās mūzikas orķestrī “Ducele” muzicē Andris Alviķis, Arnis Veisbārdis, Artūrs Uškāns un Mārcis Kalniņš.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

Foto: L.Vilerte

TOP Komentāri

avatar