Ar acetonu “uzlabo” narkotikas

Vienā no tirdzniecības vietām Pārdaugavā Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki atrada arī dažādas ķīmiskas vielas – acetonu, nagu lakas noņēmēju un citas vielas, kuras, iespējams, veikaliņa darbinieki izmantojuši, lai „uzlabotu” savu produkciju. Taču citās vietās konstatēts, ka tās turpinājušas savu darbu pat pēc tam, kad tajās bijuši ugunsgrēki. Vienā no šīm nodedzinātajām vietām Maskavas ielā pārbaude veikta divas reizes un kopā tajā atrasti un atsavināti 728 iepakojumi ar aizdomīgajām vielām.

Taču Salaspilī konstatēts, ka veikaliņa darbinieki bijuši tik nekaunīgi, ka mēģinājuši turpināt savu komercdarbību pat pēc tam, kad ar mājas īpašnieka un tiesu izpildītāja rīkojumu bija izlikts no telpām. Tirgotājs tika aizturēts par mantas tīšu bojāšanu, jo bija uzlauzis atslēgu, lai iekļūtu telpās, kur agrāk bija veicis komercdarbību.

Kopā vakar pārbaudītas 60 tirdzniecības vietas, no kurām 52 atradušās Rīgā, bet pārējās – Jūrmalā, Ogrē, Olainē un Salaspilī. Pārbaužu laikā atsavināti gandrīz 1500 iepakojumi ar aizdomīgajām vielām, uzsāktas 13 administratīvās lietas un trīs kriminālprocesi.

Šā gada laikā, sadarbojoties ar dažādām institūcijām, Valsts policijas Rīgas reģiona darbinieki kopā ir veikuši 411 pārbaudes un atsavinājuši 11 165 iepakojumus ar augu maisījumiem. Pārbaužu laikā sastādīti 1052 administratīvie protokoli un uzsākta virkne kriminālprocesu.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar