Apstiprina XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises laiku

2022.gada 15.februārī valdība apstiprinājusi rīkojumu par XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises laiku, kas nosaka, ka Svētki 2023.gadā notiks no 30.jūnija līdz 9.jūlijam.

“Dziesmu un deju svētku tradīcija 2023.gadā atzīmēs 150 gadi – tas ir nozīmīgs laika nogrieznis visaptverošai un unikālai kustībai, kas cauri laikmetiem un vēsturisko notikumu līkločiem ir spējusi vienot un iedvesmot. Epidemioloģiskie apstākļi radījuši līdz šim nepieredzētas grūtības tradīcijas saglabāšanai un ikdienas procesam, kam ir milzīga nozīme. Šobrīd ir izdarīts viss iespējamais, lai Svētki notiktu nākamgad – gan piešķirts papildu vienreizējs finansējums kolektīvu vadītājiem, gan 320 000 Covid-19 paštestu, un no 1.marta varēs atsākt pilnvērtīgu ikdienas darbu, lai nākamvasar mēs visi kopā piedzīvotu neaizmirstamu Svētku laiku,” norāda kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Dziesmu un deju svētku likums nosaka, ka Vispārējie latviešu dziesmu un deju svētki notiek reizi piecos gados. Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) 2021.gada rudenī apkopoja dažādu Svētku sagatavošanā un sarīkošanā iesaistīto māksliniecisko kolektīvu vadītāju, pašvaldību, Svētku māksliniecisko darba grupu, LNKC konsultatīvo padomju argumentāciju un viedokļus, izvērtējot iespējami labāko Svētku organizēšanas laiku. Jautājums skatīts Dziesmu un deju svētku Mākslinieciskās padomes sēdē, kā arī Dziesmu un deju svētku padomē.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar