Andris Skride: “Nepieciešams steidzami izziņot vadlīnijas medicīnisko masku lietošanai”

“Reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušiem pretrunīgiem viedokļiem par medicīnisko masku un respiratoru lietošanas ilgumu, atbildīgajām institūcijām ir steidzami jāiepazīstina mediķus un pacientus ar vienotām vadlīnijām par to lietošanu,” trešdien, 15.aprīlī, uzsvēra Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Komisija sēdē aicināja novērst arī neskaidros jautājumus saistībā ar nepieciešamo aizsargtērpu trūkumu atsevišķās iestādēs, tostarp Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā. 

Pārspriežot jautājumus par iepirkumiem, kas saistīti ar Covid-19 krīzes risināšanu, kā arī atlīdzību medicīnas personālam, kas strādā ar inficētajiem pacientiem, veselības ministre Ilze Viņķele informēja klātesošos par piešķirtā papildu finansējuma izlietojumu veselības nozarē. Ministre atzīmēja, ka astoņi miljoni no 34,7 miljoniem eiro, kas līdz šim piešķirti epidēmijas apkarošanai, novirzīti krīzes piemaksām mediķiem, farmaceitiem un laboratoriju darbiniekiem, kuru darbs saistīts ar Covid-19 izplatīšanās ierobežošanu. 

Deputāti rosināja publiskot informāciju par iepirkumiem, un Veselības ministrijas pārstāvji apstiprināja, ka drīzumā informācija būs publiski pieejama.  

Klātesošie pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar iepirkto medicīnisko masku kvalitātes kontroli, iepirkumu procedūru, pacientu attālinātajām konsultācijām un cilvēkresursu apzināšanu medicīnas jomā. 

Saeimas Preses dienests

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar