Aktieru un mūziķu basketbola spēlē XI “Krastu mačā” triumfē aktieri

15. augusta vakarā atrisinājusies viena no XI diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” lielākajām intrigām: aizraujošā un notikumiem bagātā Latvijas aktieru un mūziķu cīņā ar rezultātu 29:26 pārāki izrādījušies aktieri. Ar īpaši atraktīvu sniegumu laukumā izcēlās aktieris Andris Bulis, kurš ieguva arī spēles vērtīgākā spēlētāja (MVP) titulu.

Ja ikdienā aktieri un mūziķi radošos projektos strādā plecu pie pleca, viens otru papildinot, tad basketbola laukums dod iespēju noskaidrot, kuram tad kaulos vairāk spēka – mūzikas vai teātra mākslas mūzu kalpiem.

Aktieru komandā Latvijas teātru un neatkarīgo aktieru godu komandas trenera Dzintara Dreiberga vadībā sargāja Varis Vētra, Anta Aizupe, Niklāvs Kurpnieks, Romāns Bargais, Kārlis Arnolds Avots, Kaspars Zvīgulis, Raimonds Celms, Andris Bulis un Artūrs Putniņš. Nepārspēts aktieru komandā palika Andris Bulis, kurš bumbu nekļūdīgi grozā raidīja ne reizi vien, izpelnoties skaļas klātesošo basketbola cienītāju ovācijas.

Savukārt mūziķu saimi leģendām apvītajām duelī pārstāvēja diriģents Ints Teterovskis, Jānis Šipkēvics juniors, operdziedātājs Juris Jope, mūziķis un radio personība Artis Dvarionas, dziedātājs Daumants Kalniņš, saksofonisti Roberts Martinovskis un Oskars Petrauskis, grupas “Ezeri” līderis Miķelis Putniņš, hip hop mūziķis Edgars Gertners jeb Edgars Sniegs, tēvs un dēls Kristaps un Jānis Niedras, kā arī Justs Sirmais. Komandas sniegumu uzraudzīja treneris Gatis Jahovičs. Mūziķu komandā ar sevišķi pašaizliedzīgu sniegumu izcēlās jaunais mūziķis, multiinstrumentālists Jānis Niedra, kā arī ilggadējais “Krastu mača” dalībnieks, diriģents Ints Teterovskis.

XI “Krastu mačs” uz AB Dambja turpināsies arī 16. augustā, noskaidrojot, kurš Daugavas krasts izvirzīsies vadībā: desmit turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējuma rezultāts ir neizšķirts – 5:5. Lai pasargātu basketbola mīļotājus no riska inficēties ar koronavīrusu, kas pieaug, apmeklējot publiskus pasākumus, līdzjutēji un sporta entuziasti aicināti spēles vērot un līdzi just TV ekrānos tiešraidēs LTV7 un Lsm.lv.

Šis ir otrais turnīra norises gads, kad tiek vākti līdzekļi sabiedrības izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs punkts, kas tiek gūts 2020. gada “Krastu mača” basketbola spēlēs, pārvēršas par 2 eiro un tiek izlietots sabiedrību izglītojošā kampaņā par drošību uz un pie ūdens.

XI “Krastu mačs” notiek sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, AAS “BALTA”, basketbola klubu “VEF Rīga”, SIA “Tet”, SIA “Uniso”, vides pakalpojumu uzņēmumu “Clean R” un AS “Aldaris”, SIA “AJ Power Holding”.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar