Aktieri apvienojas uzvedumā „Es esmu”

Tajā piedalīsies vairāki teātra izcilnieki, piemēram, Velta Skurstene, Baiba Indriksone, Leonīds Lencs un citi, lai kopīgi savāktu līdzekļus teātra senioru veselības aprūpei. „Es esmu” režisors ir Regnārs Vaivars, pasākumu vadīs Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš. Uzvedumu rīko Latvijas Teātra Darbinieku Savienība un Latvijas Teātru Radošo Personību Atbalsta fonds.

„Es esmu” būs unikāla kolāža – mākslinieciski sakārtoti izrāžu fragmenti, kuros spēlēs šodienas vadošie aktieri no Valmieras, Liepājas un Rīgas teātriem kopā ar tādiem savas profesijas izciliem priekšgājējiem, kā, piemēram, Velta Skurstene – fragments no “Ēzelītis Ī-Ā”, Baiba Indriksone – “Pazudušais dēls”, Ņina Oinase – “Trīnes grēki” u.c. Uzvedumā piedalās arī Ņina Ņeznamova un Leonīds Lencs (M.Čehova Rīgas Krievu teātris), Haralds Ulmanis un Ieva Mūrniece (Liepājas teātris), Ruta Birgere un Vizma Kalme (Valmieras teātris), Ludmila Tarasova un Mārtiņš Vērdiņš (Dailes teātris) un daudzi šodienas aktieri no Rīgas, Liepājas un Valmieras teātriem, kurus vecmeistari paši izvēlējušies sev par partneriem.

Pasākuma dienā Mūzikas namā “Daile” cilvēki ir aicināt aplūkot un piedalīties unikālā ziedojumu izstādē-tirdziņā, kurā aktieri būs izstādījuši savas personīgās un ar teātri saistītās atmiņu lietas.

Aktieru dalība uzvedumā ir brīvprātīga un nesavtīga. No biļetēm iegūtie ienākumi tiks novirzīti Latvijas teātru senioru sociālā stāvokļa un veselības uzlabošanai – dzirdes aparātu, zobu protēžu un medikamentu iegādei, kā arī operāciju veikšanai un rehabilitācijas izdevumu segšanai.

“Mēs vēlamies vērst uzmanību uz veco ļaužu viedo pieredzi, dzīves gudrību un tās vērtību, kas uzvedumā simboliski tiks nodota mūsdienu aktieru paaudzei. Skatuves mākslas seniorus “atvest atpakaļ no meža, izsēdināt ārā no ragaviņām” un iesēdināt goda vietā – ļaut būt līdzaktīviem šodienā, daloties pieredzē,” tā projekta iniciatīvu raksturo režisors Regnārs Vaivars.

Latvijas Teātra Radošo Personību Atbalsta fonds (LTRPAF) šobrīd rūpējas par 86 senioriem, kas savus spēka gadus un veselību atdevuši teātrim. Liela daļa šo savulaik tautā tik ļoti mīlēto skatuves mākslinieku šobrīd ir kļuvuši par vientuļajiem pensionāriem ar minimālo pensiju. “Es ļoti ceru, ka ar „Es esmu” mums izdosies aktualizēt paaudžu satikšanās tēmu – cienīt, godāt un neaizmirst mūsu saknes, bez kurām mēs nebūtu, vienkārši ne-būtu. Un gribam aicināt sabiedrību padarīt gaišākas un laimīgākas savas vecumdienas, rosinot arī citu profesiju pārstāvjiem reizi gadā vēlreiz “izdziedāt savu arodu,” skaidro LTRPAF valdes priekšsēdētāja Zane Jančevska.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar