Akcijas laikā Rīgā policisti pārbauda 200 suņus

Ceturtdien, 29.martā, Rīgas pašvaldības policija rīkoja akciju “Savāc aiz sava mīluļa”. Akcijas laikā Rīgas parkos un citās suņu īpašnieku iemīļotās vietās tika pārbaudīts, vai Rīgā suņu īpašnieki neizdara pārkāpumus, īpaša uzmanība tika pievērsta tam, lai iedzīvotāji savāktu aiz sava mīluļa. Vienlaikus policisti dalīja speciālus iepakojumus ar maisiņiem, kas paredzēti tam, lai savāktu suņu dzīvnieku ekskrementus.

Kopā dienas laikā pārbaudīti vairāk nekā 200 suņi un to īpašnieki. Akcijas laikā secināts, ka lielākā daļa noteikumus ievēro, proti, no 200 pārbaudēm, tikai aptuveni 10 gadījumos konstatēts, ka dzīvnieks izvests ārā bez pavadas, bet vēl aptuveni 20 gadījumos konstatēts, ka suns nav čipēts vai vakcinēts. Lielākajā daļā gadījumu, kad konstatēts pārkāpums, veiktas preventīva rakstura pārrunas.

RPP atgādina, ka ikviens suņa īpašnieks ir atbildīgs par savu mājdzīvnieku un, vedot dzīvnieku pastaigā, aiz sava mīluļa ir jāsavāc.

Pagājušajā gadā RPP kopā konstatējusi 287 dzīvnieku labturības prasību noteikumu pārkāpumus, no tiem 29 izdarīti atkārtoti gada laikā. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu no 7 līdz 350 eiro.

 

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar