Aizvadīti IV Burtnieku novada bērnu dziesmu un deju svētki

Svētki iesākās ar gājienu pa Valmieras ielu cauri Matīšu centram. Svētku dalībniekus gājienā pavadīja Dikļu pūtēju orķestris, spēlējot jautras, visiem zināmas melodijas. Estrādē, kur notika svētku koncerts, ar lielām ovācijām gājiena dalībniekus sagaidīja krietns skatītāju pulks un pasākuma vadītāji – Kaķis, Lapsa, Vāvere un Zaķēni, kuri kopā ar mazajiem māksliniekiem devās brīnumainā ceļojumā pa Burtnieku novadu un vēl nedaudz tālāk.

Koncerta pirmajā daļā savus priekšnesumus izdejoja dažādu vecuma grupu tautisko deju kolektīvi. Pašiem mazākajiem talkā nāca vidējās paaudzes deju kolektīvs „Līksme”. Liriskas dziesmas par dzimteni un tās krāšņumu izdziedāja skolu kori un ansambļi. Savukārt koncerta otrajā daļā deju grupas rādīja čigānu, indiešu un pat kantrī dejas, bet popgrupas izdziedāja stāstus par dažnedažādiem jautriem piedzīvojumiem.

Burtnieku novada bērnu dziesmu un deju svētki jau kļuvuši par neatņemamu novada kultūras notikumu. Tie dod daudz pozitīvu emociju ne tikai mazajiem dziedātājiem un dejotājiem, bet arī viņu vecākiem, skolotājiem un citiem novada iedzīvotājiem. Šogad svētkos piedalījās vairāk kā 330 jauno mākslinieku.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar