Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos bojāgājuši divi cilvēki

Vakar, plkst. 17.53 VUGD saņēma informāciju, ka Preiļos, Daugavpils ielā izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg neapsaimniekotas divstāvu koka mājas otrais stāvs, bēniņi un jumts 140m2 platībā. Tika evakuēti divi cilvēki un suns. No ugunsgrēka izglābti divi cietušie, vīrieši 36 un 43 gadus veci, kas bija saindējušies ar degšanas produktiem. Ugunsgrēkā gāja bojā divi cilvēki, aptuveni 55 gadus veca sieviete un 47 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēkā cieta arī viens ugunsdzēsējs, kas guva kājas traumu un tika hospitalizēts. Ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija, taču ugunsdzēsēji neizslēdz, ka ugunsgrēks iespējams izcēlies dēļ apkures iekārtas ekspluatācijas noteikumu pārkāpuma.

Aizvadītajā diennaktī vairākas reizes veikti glābšanas darbi. Plkst. 20.14 ugunsdzēsēji glābēji saņēma informāciju, ka Rīgā, Bolderājas ielā bedrē ir iekritis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka grāvī ar ūdeni iekritis cilvēks, kurš tika izcelts un nodots mediķiem.  Jau aptuveni pēc stundas, plkst. 21.58 tika saņemts izsaukums, ka Rīgā, Centrāltirgus ielā, kanālā ir iekritis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji ar trošu kāpņu un virves palīdzību vīrieti izglāba. Vīrietis, aptuveni 45-50 gadus vecs, atradās alkohola reibumā. 

Notikuši arī divi ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti dzīvnieki. Plkst. 17.33 saņemta informācija, ka Durbes novadā Tadaiķu pagastā uz autoceļa Rīga-Liepāja 180.km noticis ceļu satiksmes negadījums, alnim izskrienot priekšā braucošai automašīnai. Negadījumā cieta trīs cilvēki, viens no tiem bija iespiests automašīnā un ugunsdzēsēji glābēji viņu atbrīvoja ar hidraulisko instrumentu palīdzību. Ar imobilizācijas dēļa palīdzību cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Savukārt plkst. 18.16 saņemta informācija, ka noticis ceļu satiksmes negadījums Preiļu novadā uz autoceļa Līvāni – Preiļi 33. km, kura rezultātā notriektas trīs govis. Bet plkst. 10.37 VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Artilērijas ielā kādas daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā ielidojis sikspārnis. Ugunsdzēsēji glābēji sikspārni noķēra un palaida brīvībā.

 

 

TOP Komentāri

avatar