Aizturēts auto dedzinātājs

Pagājušajā sestdienā neilgi pirms pusnakts policijā tika saņemta informāciju par to, ka Rīgā, Dārza ielā deg divas kravas automašīnas. Policisti izbrauca uz notikuma vietu, kur jau uz vietas strādāja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Pēc ugunsgrēka likvidācijas tika saņemta informācija par turpat netālu vēl divām degošām vieglajām automašīnām. Saprotot, ka notiek ļaunprātīga dedzināšana, policijas darbinieki, piesaistot kinologus, uzsāka vainīgās personas meklēšanu.

 

Veicot meklēšanas pasākumus, kinologi uzgāja pēdas iespējamam vainīgajam un ap pulksten 4:00 Dzirciema ielā pie kādas tirdzniecības vietas vīrieti aizturēja. Tobrīd vīrietis bija aizdedzinājis arī trīs atkritumu urnas.

 

Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts policijas iecirknī, kur noskaidrots, ka piecu stundu laikā pavisam kopā vīrietis ļaunprātīgi aizdedzinājis astoņas automašīnas – divas kravas mašīnas, Ford un SsangYong, kā arī sešas vieglās automašīnas, Renault Megane, Mitsubishi Pajero, Mazda 626, Audi 80, Chrysler un Mazda 3.

 

Lielākie postījumi dedzināšana laikā tika nodarīti pirmajā gadījumā, kur dega kravas automašīnas, jo liesmas no automašīnām pārmetās arī uz blakus esošo šķūnīti, kā arī uz dzīvojamās mājas logiem un jumtu.

 

Aizturētais ir 1984.gadā dzimis vīrietis, kurs iepriekš jau daudzkārt tiesāts par dažādiem mantiskiem noziegumiem.

 

Pret aizturēto uzsākti vairāki kriminālprocesi par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Šāds noziegums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

 

 

TOP Komentāri

avatar