Aizturēti divi vīrieši par “spais” tirgošanu

Piektdien Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki operatīvo pasākumu laikā aizturēja 1977. un 1994. gadā dzimušus vīriešus, kuri uz ielas tirgoja jaunās psihoaktīvās vielas. Pie aizturētajiem atrasti un atsavināti 70 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes maisījumiem.

Veicot vielu sākotnējo ekspertīzi, konstatēts, ka tās atrodas pagaidu aizlieguma sarakstā. Tas nozīmē, ka vīriešiem draud kriminālatbildība par jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļautu glabāšanu un realizēšanu.

Aizturētie vīrieši ir tēvs ar dēlu, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par psihoaktīvo vielu tirdzniecību. 37 gadus vecajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet viņa dēlam – policijas uzraudzība.

Policija atgādina, ka kopš 9. aprīļa stājušies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par jaunas psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu. Uz šo brīdi Valsts policija par minētajiem noziedzīgiem nodarījumiem aizturējusi četras personas.

Par šādām darbībām draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem. Savukārt, ja minētās darbības izraisījušas smagas sekas, vainīgajiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija

Foto: naba.lv

TOP Komentāri

avatar