Aizturēta sieviete par sevišķi bīstamas narkotikas realizāciju

Kratīšanas laikā pie sievietes tika atrasti 10 grami narkotiskās vielas karfentanila sajaukuma ar heroīnu. Par notikušo uzsākts kriminālprocess.

ONAP darbinieki, veicot operatīvo darbu narkotisko vielu izplatības apkarošanā, ieguva informāciju par kādu sievieti, kura nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību. Pārbaudot šo informāciju un veicot tālāko izmeklēšanu, aprīļa sākumā Rīgā izdevās aizturēt 1990. gadā dzimušu sievieti. 

Veicot sankcionētu kratīšanu, sievietes automašīnā tika atrasti kopumā desmit grami sevišķi bīstamās narkotiskās vielas karfentanila sajaukuma ar heroīnu, kas bija paredzēts realizācijai Latvijas teritorijā.

Jānorāda, ka pie sievietes atrastais bīstamās narkotiskās vielas daudzums ir uzskatāms par īpaši lielu. Tas desmit reižu pārsniedz likumā noteikto apmēru, no kura šīs narkotiskās vielas apmērs jau ir atzīstams par lielu.

Pret sievieti ir uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, kā arī neatļautu realizēšanu. Lietā turpinās izmeklēšana, lai noskaidrotu pie sievietes atrastās narkotiskās vielas izplatības kanālus.

Karfentanils ir sevišķi bīstama narkotiskā viela, kuras iedarbība uz cilvēka organismu sākas jau no pavisam nelieliem daudzumiem – viena mikrograma. Īpaši bīstams karfentanils ir arī tādēļ, ka šīs vielas iedarbība ir lēnāka nekā citām narkotiskajām vielām, tādēļ lietotāji bieži vien strauji palielina dozu, kā rezultātā labākajā gadījumā gūst neatgriezeniskus veselības traucējumus, bet visbiežāk mirst no pārdozēšanas.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar