Aizdomās par naudas izspiešanu apcietināts vairākkārt tiesāts vīrietis

Veiktās izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka aizturētais, piedraudot ar vardarbību, izspiedis no cietušās personas desmit tūkstošus eiro. Pret Kononovu ierosināts kriminālprocess par izspiešanu. Policija turpina izmeklēšanu un lūdz atsaukties personas, kuras varētu būt cietušas no aizturētā vīrieša noziedzīgām darbībām vai kuru rīcībā ir kāda izmeklēšanai noderīga informācija, zvanot pa tālruņiem 67075364 vai 67075366. Anonimitāte garantēta.

 

Aizturētais ir spilgta persona kriminālajās aprindās. 2003. gadā vīrietis notiesāts uz septiņiem gadiem par ieroču nelegālu iegādāšanos un glabāšanu. Tiesa atzina, ka vīrietis iegādājies un realizējis ieroci, ar kuru 2001. gada jūnijā nogalināts Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas rajona nodaļas priekšnieks Vjačeslavs Liscovs.

 

Savukārt pērn Latgales apgabaltiesa piesprieda naudas sodu 142 minimālo mēnešalgu jeb 42 401 eiro apmērā par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm. Tiesa atzina, ka apsūdzētais, darbojoties personu grupā, organizējis nelegālu spirta uzglabāšanu un gatavošanu realizācijai. Kopējais nelegālā spirta apjoms sastādījis vairāk nekā 31 tonnu. Augstākā tiesas Krimināllietu departaments Latgales apgabaltiesas spriedumu atstāja negrozītu.  

TOP Komentāri

avatar