Aicina iesūtīt savus pašportretus, veidojot kopīgu galvaspilsētas portretu

Novembrī Rīgas paš/portreti sadarbojas ar “Rīgas Fotomēnesis 2014” akciju iRIGA, kurā visa gada garumā galvaspilsētas iedzīvotāji tiek aicināti reizi mēnesī iesūtīt fotogrāfijas par dažādām tēmām. Šī mēneša tēma – “Rīdzinieku pašportreti”. Vairāk informācijas par pašportretu iesūtīšanu: http://ej.uz/pasportreti.
No rīdziniekiem tiek gaidīti fotogrāfiski pašportreti, kas stāsta stāstu par Jums. Pašportrets nav tikai sejas un ķermeņa attēls – tas var atspoguļot cilvēka šībrīža emocijas, vai, tieši pretēji, ļaut uz brīdi ieņemt kādu citu, iedomātu tēlu. Lai piedalītos, nav jābūt īpašām zināšanām vai pieredzei – pietiek ar nelielu devu izdomas! Pašportreti parādīs, kā izskatās mūsdienu rīdzinieks viņa paša acīm.
Projekts Rīgas paš/portreti veido laikmetīgu rīdzinieku portretu viņu pašu un mākslinieku skatījumā, galvaspilsētas mākslas procesos iesaistot visdažādākos tās iedzīvotājus. No 2012. līdz 2014. gadam Imantas, Bolderājas, Juglas un daudzu citu Rīgas apkaimju iedzīvotāji piedalās radošās darbnīcās, veidojot savus fotogrāfiskos pašportretus
gan ārzemju, gan Latvijas mākslinieku vadībā. Iesaistot dažādu paaudžu un tautību rīdziniekus, projekts ļaus ieskatīties acīs tuvākiem un tālākiem kaimiņiem, un novērtēt savas pilsētas dažādību.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar