“Agua Riga” dzeramais ūdens jau nākamnedēļ būs nopērkamas veikalos

„Zaķumuižas dziļurbums ir Rīgas pilsētai piederoša bagātība, kura līdz šim netika izmantota. Neviens eirocents no pašvaldības līdzekļiem šajā projektā nav ieguldīts un SIA „Aqua Riga” strādā brīvā tirgus apstākļos. Mūsu mērķis ir, lai Rīgas ūdens kļūst par tikpat cienītu zīmolu kā Getliņu tomāti,” norāda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

 

Divu gadu laikā kopš uzņēmuma dibināšanas SIA „Aqua Riga” izstrādājusi dizainu un radījusi pievilcīgu zīmolu, kurš popularizēs Latvijas galvaspilsētas Rīgas vārdu.  Pudelēs fasējamais dzeramai ūdens tiek ņemts no dziļurbuma 46 metru dziļumā, no kura ņemtās dzeramā ūdens analīzes apliecinājušas, ka šis ūdens ir viens no kvalitatīvākajiem Rīgas apkārtnē.

„Šis ir ķīmiski neapstrādāts un pilnīgi dabīgs ūdens. Peļņu paredzēts izmantot pilsētas ūdens vada un kanalizācijas tīklu atjaunošanai,” uzsver SIA „Rīgas ūdens” valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa.

 

SIA „Aqua Riga” dibināta 2012. gada 28. augustā. Uzņēmums tika izveidots pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu, kurš paredzēja uzsākt SIA „Rīgas ūdens” rīcībā esošā kvalitatīvākā dzeramā ūdens fasēšanu. Ūdens fasēšanas  mērķis ir efektīvāk izmantot SIA „Rīgas ūdens” rīcībā esošos ūdens resursus situācijā, kad pilsētā ievērojami samazinās dzeramā ūdens patēriņš.

 

SIA „Rīgas ūdens” vairakkārt uzsvēris, ka uzņēmuma rīcībā ir milzīgs ūdens resursu daudzums, kas ir ievērojami vairāk nekā nepieciešams rīdzinieku patēriņam. Arī samazinoties ūdens ietilpīgām ražotnēm, samazinās ūdens patēriņš Rīgā.

Paredzēts, ka dzeramais ūdens „Agua Riga” būs viens no Rīgas kultūras galvaspilsētas simboliem, kuru savām vajadzībām izmantos Rīgas kultūras galvaspilsētas pasākumu dalībnieki. 110 000 litru ūdens paredzēts piegādāt Pasaules Koru olimpiādes dalībniekiem. 

 

„Tas ir labs veids kā pastāstīt par sevi un parādīt, ka cienām ekoloģisku tīru produkciju,” norāda nodibinājuma „ Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle.

SIA „Aqua Riga” dzeramā ūdens ražošana uzsākta uz SIA „NP Foods” fasēšanas līnijām. Kaut arī iepriekš tika paredzēts, ka SIA „Aqua Riga” iegadāsies savas ražošanas iekārtas, tika nolemts sākotnēji izmantot SIA „NP Foods” iekārtas.

„Pašreizējā situācija šis ir ekonomiski saprātīgākais lēmums, kas ļauj efektīvāk izmantot uzņēmuma „Aqua Riga” rīcībā esošos līdzekļus”, uzsver  SIA „Aqua Rīga” valdes locekle Ineta Zalāne.

 

SIA „Aqua Riga” reģistrētais pamatkapitāls ir 149402 eiro, kurus savā meitas uzņēmumā ieguldījis SIA „Rīgas ūdens”.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar