Aglonā atklāta slēpošanas un nūjošanas trase

Aglonas novada dome sadarbībā ar  Latvijas tautas sporta asociāciju visiem veselīga dzīvesveida cienītājiem vispirms piedāvāja iepazīties ar nūjošanas fizisko aktivitāšu nozīmi veselības saglabāšanā, slimību profilaksē, kā arī piedalīties paraugnodarbībās un veikt pirmo nūjošanas pārgājienu jaunajā trasē.

Slēpošanas un nūjošanas trase tapusi projekta „Veselīga dzīvesveida veicināšana Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos”  („Move for life”  Nr. LLB – 2 – 255) ietvaros. 1450 metrus garā trase izvietota gar gleznainā Ciriša ezera krastu pie Aglonas estrādes.  

Svinīgo trases atklāšanas lentu pārgrieza Aglonas novada sporta organizators A.Pupics un Aglonas novada izpilddirektore  Ineta Poga, kura  uzsvēra, ka nūjošana un slēpošana ir efektīva veselīgā dzīvesveida sastāvdaļa,  izteica prieku un gandarījumu, ka objekts ir izveidots un Aglonas novada iedzīvotājiem būs jaunas iespējas veselīgi pavadīt brīvo laiku.

Visi klātesošie bija aicināti ņemt rokās nūjas, iesildīties, apgūt nūjošanas tehniku nūjošanas instruktoru vadībā, kas demonstrēja vingrojumus pirms un pēc nūjošanas, atsildīšanās metodes.

Pirmais  soļošanas pārgājiens sniedza spirdzinošu noskaņojumu, labsajūtu un  gandarījumu par jauniegūtajām zināšanām.

Nūjošana ir augstas efektivitātes sportiska nodarbe, kas uzlabo veselību,  ķermeņa fizisko stāvokli. Izmantojot soļošanas tehniku, tiek nodarbināti  gandrīz 90 % cilvēka muskuļu. Nūjošanas pamatā  ir biomehāniska staigāšana.

Kustība ir dzīve! Esi vesels!

TOP Komentāri

avatar