Administratīvā atbildība par ierobežojumu pārkāpšanu būs spēkā arī pēc ārkārtējās situācijas beigām

Ceturtdien, 28. maijā, Ministru kabinets atbalstīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Likumprojekts), kas paredz, ka par ierobežojumu pārkāpšanu, kas saistīti ar Covid-19 izplatību, tiek noteikta administratīvā atbildība tādā pašā apmērā kā līdz šim arī pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Ja vien epidemioloģiskie apstākļi valstī būtiski nepasliktināsies, ārkārtējās situācijas stāvokli plānots atcelt. Savukārt, lai pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas nodrošinātu atbilstošus piesardzības pasākumus un efektīvu valsts institūciju darbību saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību, ir izstrādāts Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumprojekts (Covid likumprojekts).

Likumprojekts paredz papildināt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu (APK) ar jaunu 176.4 pantu un noteikt administratīvo atbildību personai par Covid-19 likumā un uz tā pamata izdotajos Ministru kabineta noteikumos noteikto izolācijas vai karantīnas neievērošanu vai pulcēšanās skaita ierobežojuma neievērošanu.

Par minētā administratīvā pārkāpuma izdarīšanu paredzēts naudas sods fiziskajām personām no desmit līdz divtūkstoš eiro, juridiskajām personām – no simt četrdesmit līdz piectūkstoš eiro. Vienlaikus likumprojektā kā kompetentās iestādes šādu pārkāpumu izskatīšanā noteiktas Veselības inspekcija, Valsts policija un pašvaldības policija.

Stājoties spēkā Administratīvās atbildības likumam 2020.gada 1.jūlijā, atbildību par ierobežojumu pārkāpumiem noteiks Covid likuma norma, kas ir analoģiska minētajai APK grozījumu likumprojekta normai.

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar